Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατηγόρησε τον βραβευμένο με ‘Οσκαρ ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σε σχέση με τους ιστορικούς ισχυρισμούς για σεξουαλικά αδικήματα, αφότου οι εισαγγελείς ενέκριναν την απαγγελία κατηγοριών τον περασμένο μήνα σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί την Πέμπτη.

“Ο Κέβιν Σπέισι Φόουλερ, 62 ετών (26.07.1959) κατηγορήθηκε επίσημα σήμερα (Δευτέρα 13 Ιουνίου) με τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του”, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Σπέισι “αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί” (12.00 ώρα Ελλάδας).

Πέρυσι η βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail είχε γράψει ότι ο ηθοποιός του “House of Cards” είχε ανακριθεί από την αστυνομία το 2019 στις Η.Π.Α. Για καιρό ήταν άγνωστο που διέμενε, αλλά τον Αύγουστο του 2019 εμφανίστηκε απροσδόκητα για να διαβάσει ποίηση σε ένα μουσείο της Ρώμης.

Κέβιν Σπέισι: Είδε την καριέρα του να καταρρέει

Τον περασμένο Μάιο, έκλεισε συμφωνία για τον πρώτο του ρόλο μετά από τέσσερα χρόνο, στην ταινία L’uomo che disegno Dio, η οποία γυρίστηκε στην Ιταλία.

Ο ίδιος δεν έκανε ποτέ δημόσια δηλώσεις για τον ρόλο αυτό, ωστόσο ο σκηνοθέτης της ταινίας αυτής Φράνκο Νέρο είχε δηλώσει στο ABC News τον Μάιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσω την ταινία».

Ο Κέβιν Σπέισι είδε την καριέρα του να καταρρέει το 2017, όταν 20 νεαροί άντρες τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση, την περίοδο 1995 – 2013.

Η εξαφάνιση του

Το Netflix τον «εξαφάνισε» από το House Of Cards και ο ίδιος κράτησε στη συνέχεια χαμηλό προφίλ, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει πολλές μηνύσεις για τη συμπεριφορά του.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Οκτωβρίου 2017, όταν ο ηθοποιός Άντονι Ραπ υποστήριξε, σε συνέντευξή του, ότι ο Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν, ο πρώτος ήταν μόλις 14 ετών. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη το 1986 και τότε, ο Σπέισι, κατά τον Ραπ, ξάπλωσε πάνω του σε ένα πάρτι που γινόταν στο διαμέρισμά του και «προσπάθησε να τον αποπλανήσει».