Η βρετανική εταιρεία ύδρευσης Pennon Group ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου £2,8 δισ ($3,41 δισ.) έως το 2030 που θα αφορούν στην ποιότητα του νερού, ενώ δεσμεύτηκε να διορθώσει τις υπερχειλίσεις από τις καταιγίδες στις παραλίες και άλλα ζητήματα ρύπανσης.

Η ανακοίνωση από τη μητρική εταιρεία της South West Water ήρθε εν μέσω μιας “καταιγίδας” παρόμοιων αποφάσεων από άλλες βρετανικές εταιρείες ύδρευσης, καθώς η απόδοση αυτών των εταιρειών έχει γίνει “καυτή πατάτα” για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η United Utilities υπέβαλε επίσης συνολικό σχέδιο δαπανών £13,7 δισ. για την περίοδο 2025-30, ενώ η Yorkshire Water δήλωσε ότι οι επενδύσεις της θα φθάσουν τις £7,8 δισ. και η Welsh Water υποσχέθηκε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους £3,5 δισ. Την περασμένη εβδομάδα, η Severn Trent ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συγκεντρώσει £1 δισ. για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας επενδυτικής προσπάθειας για τη μείωση της απελευθέρωσης μη επεξεργασμένων λυμάτων στα ποτάμια και τη μείωση των διαρροών από το δίκτυο αγωγών της.

Οι πελάτες και η κυβέρνηση έχουν καταδικάσει τις εταιρείες ύδρευσης στη Βρετανία για ρεκόρ συσσώρευσης χρέους και επιτρέποντας σε μετόχους και στελέχη να επωφεληθούν σε βάρος του οικοσυστήματος. Την περασμένη εβδομάδα, ο επόπτης της βιομηχανίας Ofwat είπε ότι μόνο 5 από τις 17 εταιρείες ύδρευσης που εποπτεύει πέτυχαν τους στόχους τους για τη μείωση των περιστατικών ρύπανσης, ενώ οι μισές εκπλήρωσαν τη δέσμευσή τους για τις διαρροές το οικονομικό έτος 2022-2023.

Διαβάστε ακόμη: