Στη Βρετανία η αστυνομία, παρουσιάζεται να ασκεί βία εναντίον πολιτών σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών στον δρόμο, και με αφορμή την απαγωγή και δολοφονία μίας γυναίκας, της Σάρα Έβεραντ για την οποία έχει προφυλακιστεί ένας αστυνομικός.

Η αλληλουχία των γεγονότων οδηγεί σε οργή και δημόσια καταδίκη των εικόνων με σύνθημα “Να συλλάβετε τους δικούς σας” που κάνουν τον γύρο των κοινωνικών και δημοσιογραφικών μέσων.

Την Κυριακή 14/3 η υφυπουργός Εσωτερικών Βικτόρια Άτκινς δήλωσε ότι η αστυνομία του Λονδίνου πρέπει να εξηγήσει τις ενέργειες της, μετά από τη γενική κατακραυγή για γυναίκες που πήγαν να θρηνήσουν τη νεκρή Σάρα, και σύρθηκαν βίαια από αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου 13/3, δικαιολογεί την επέμβαση των αστυνομικών ως αναγκαία μετά από τις συστάσεις σύμφωνα με το νέο covid νόμο για την δημόσια υγεία.

Αυτό αμφισβητείται από σχολιαστές και εκπροσώπους οργανώσεων, καθώς αντιπαραθέτουν συγκεντρώσεις οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στις οποίες η αστυνομία δεν προέβη στην βίαιη ή οποιαδήποτε απομάκρυνση τους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ζητούν την παραίτηση της Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και η υπουργός εσωτερικών ζητά “εξηγήσεις” για την άσκοπη βία της αστυνομίας.

Η απαγωγή από τον δρόμο και η δολοφονία της Σάρα Έβεραντ πυροδότησε την οργή των γυναικών σε όλη την χώρα εγείροντας τη συζήτηση να μετατραπούν σε αδικήματα ο μισογυνισμός και η εκφοβιστική παρενόχληση στον δρόμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.