Συγκλονίζει το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βρετανία με έναν άνδρα ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός νεογέννητου μωρού επιτρέποντάς του να πάρει κοκαΐνη. Ο Goe Wheeler είχε υπό την προστασία του το μωρό όταν το άφησε να καταπιεί μια ποσότητα του ναρκωτικού.

Ο Wheeler δήλωσε ένοχος και παραδέχθηκε ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του δύο μηνών μωρού, σε ένα σπίτι στο Perthshire το 2020. Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν η μητέρα του παιδιού συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν καλά και οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία κοκαΐνης στον οργανισμό του.

Ο άνδρας από το Blairgowrie, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενόψει της δίκης του στο Perth Sheriff Court.

Πέθανε ο υιοθετημένος γιος τους και 6 χρόνια μετά κατηγορούνται για δολοφονία- Τον άφηναν νηστικό

Παράλληλα ακόμα ένα φρικιαστικό περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά ένα ζευγάρι από το Οχάιο συνελήφθη και κατηγορείται για δολοφονία, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του υιοθετημένου 8χρονου γιου τους. Ο Τζον Σνάιντερ με την σύζυγό του, Κάθριν, και οι δυο ηλικίας 51 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας Κλίντον στη Νέα Υόρκη, αλλά πρόκειται να εκδοθούν στην κομητεία Χάμιλτον του Οχάιο.

«Αυτό δείχνει ότι ποτέ δεν ξέρουμε ποιος βρίσκεται σε οποιαδήποτε κοινότητα και είναι πάντα προς συμφέρον όλων να γνωρίζουν το περιβάλλον τους και να είναι σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Κλίντον Ντέιβιντ Φάβρο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι το ζευγάρι αποτελούσε απειλή για την κοινότητα.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες, μεταξύ άλλων έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, μετά τον θάνατο του υιοθετημένου γιου τους, Άνταμ, τον Οκτώβριο του 2016.

Είχαν επίσης άλλα πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία ήταν υιοθετημένα, που παρουσίαζαν όλα σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης, δήλωσαν οι αρχές. Τα παιδιά φέρεται να ήταν επίσης σοβαρά υποσιτισμένα.

Ο Τζον και η Κάθριν δεν τάιζαν τον Άνταμ για περισσότερο από ένα μήνα πριν το θάνατό του, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ο ιατροδικαστής έκρινε τον θάνατό του ως ανθρωποκτονία εκείνη την εποχή λόγω τραύματος από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι.

Οι γονείς μήνυσαν ανεπιτυχώς τον ιατροδικαστή της κομητείας Χάμιλτον σχετικά με την αιτία θανάτου, καθώς προσέλαβαν ιατρικούς εμπειρογνώμονες που κατέθεσαν ότι ο Άνταμ πέθανε από σήψη.

Στα υπόλοιπα παιδιά έχασαν την επιμέλειά τους μετά τον θάνατο του Άνταμ και η βιολογική τους κόρη, Άλισον δήλωσε ότι οι γονείς της «αιφνιδιάστηκαν», καθώς συνελήφθησαν στη διάρκεια μιας επίσκεψης υπό δικαστική επίβλεψη με τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Τζον και η Κάθριν έφυγαν από το Οχάιο και μετακόμισαν στην κομητεία Κλίντον κάποια στιγμή μετά το 2017.

Διαβάστε ακόμη: