Θρήνο και σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία ένα αεροπορικό δυστύχημα καθώς πέθανε μια από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες της χώρας, η Μαρίλια Μεντόσα.

Η τραγουδίστρια ηλικίας 26 ετών έχασε τη ζωή της σε συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου-ταξί στην βραζιλιάνικη πολιτεία Μίνας Ζεράις. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης ο παραγωγός της τραγουδίστριας, ο θείος της και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον ατζέντη της Μεντόσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πιθανή αιτία του δυστυχήματος ήταν η σύγκρουση του αεροσκάφους με μια κεραία.

Πολλές προσωπικότητες της Βραζιλίας αντέδρασαν με συγκίνηση στην είδηση του θανάτου της. Η Μεντόσα τραγουδούσε «sertanejo» ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά είδη της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2014 και ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που καθιερώθηκαν στο «sertanejo», ένα μουσικό είδος παραδοσιακά ανδροκρατούμενο.

«Αρνούμαι να το πιστέψω, αρνούμαι», έγραψε στο twitter ο ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ.

«Κλαίω. Νομίζω ότι δεν μπορώ καν να το πιστέψω», έγραψε ο μουσικός Καετάνο Βελόσο.

«Μία από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες της γενιές της», ανέφερε ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Εξαιρετικά δημοφιλής στη Βραζιλία, η Μεντόσα είχε 39 εκατομμύρια συνδρομητές στο Instagram και 22 εκατομμύρια στο κανάλι της στο YouTube. Λίγο πριν το δυστύχημα, η ίδια ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που έδειχνε την επιβίβασή της στο αεροσκάφος και το γεύμα της μέσα στο αυτό, προαναγγέλλοντας «ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παραστάσεις».