Η Daniela Almeida Vera, μητέρα 7 παιδιών οδηγήθηκε πρόσφατα εσπευσμένα στο χειρουργείο όταν οι γιατροί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η 81χρονη κουβαλούσε για περισσότερα από 50 χρόνια στην κοιλιά της, ένα «πέτρινο μωρό». Πρόκειται για μία πολύ σπάνια περίπτωση. Λιγότερες από 300 αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί συνολικά.
Οι γιατροί αποκάλυψαν με τρισδιάστατες απεικονίσεις, τις οποίες δημοσιεύει η Sun, το «πέτρινο έμβρυο» – ή αλλιώς λιθοπεδικό (Lithopedion) όπως ονομάζεται αυτή η κατάσταση – το οποίο βρισκόταν στο σώμα της για 56 χρόνια. Η γυναίκα που δίσταζε όλα αυτά τα χρόνια να επισκεφθεί κάποιο νοσοκομείο, κουβαλούσε το έμβρυο από την τελευταία της εγκυμοσύνη το 1968.

Το ιατρικό προσωπικό είχε αρχικά εκτιμήσει ότι η ηλικιωμένη, η οποία πααπονιόταν για πόνους στο στομάχι είχε καρκίνο. Η 81χρονη Daniela, που έμενε στα σύνορα της Βραζιλίας με την Παραγουάη μεταφέρθηκε εσπευσμένα για χειρουργική επέμβαση στη Βραζιλία για την αφαίρεση του εμβρύου.

Η 81χρονη υποβλήθηκε στην απίστευτα ασυνήθιστη επέμβαση στις 14 Μαρτίου και πέθανε την επόμενη μέρα στην εντατική. Το «πέτρινο μωρό» έχει αποσταλεί για ιατρικές εξετάσεις. Η κόρη της, Rosely είπε στον τοπικό Τύπο: «Ήταν ηλικιωμένη και φοβόταν να πάει στο γιατρό».

Ο γιος της, Vanderlei πρόσθεσε: «Δεν ήθελε να πάει στους γιατρούς γιατί ανησυχούσε ότι είχε όγκο. Ήθελε απλώς να πάρει φάρμακα για να φύγει ο πόνος».

Η Daniela είχε αρχικά επισκεφθεί ένα μικρότερο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι της μετά από συμπτώματα ουρολοίμωξης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ponta Pora στη νότια Βραζιλία, προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Η Rosely είπε: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ, υπάρχει πολλή θλίψη. Ήταν η μαμά μας και τώρα έχει φύγει και νιώθουμε χαμένοι».

Διαβάστε ακόμη: