Με φυσική παρουσία διεξήχθη ξανά, μετά την περσινή ψηφιακή τελετή, η εκδήλωση για τα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021, στην οποία διακρίθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, κέρδισε το βραβείο για την Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας, διάκριση την οποία κατέκτησε πέρυσι η Άννα Αγγελικούση. Η Costamare ξεχώρισε φέτος για το εντυπωσιακό άνοιγμα στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, αλλά και το πρώτο ομόλογο του ελληνικού εφοπλισμού, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Βραβείο Επιτεύγματος ζωής απονεμήθηκε στον Νίκο Βαφειά, ενώ αυτό του Newsmaker της χρονιάς έλαβε ο Αριστείδης Πίττας, ο οποίος διευθύνει τις εισηγμένες Euroseas και Eurodry. Ένα containership της Euroseas έλαβε, στη διάρκεια της χρονιάς, εντυπωσιακό ναύλο ύψους 200.000 δολαρίων την ημέρα.

Κορυφαία εταιρείας μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ανακηρύχθηκε η Seanergy Maritime, συμφερόντων του Σταμάτη Τσαντάνη. Η εισηγμένη υλοποίησε αρκετές επενδύσεις μεγέθυνσης του στόλου. Το αντίστοιχο βραβείο στα δεξαμενόπλοια έλαβε η Arcadia Shipmanagement των αδελφών Αγγελόπουλου.

Τη διάκριση στην κατηγορία για την Επιβατηγό Εταιρεία της χρονιάς έλαβε η Alpha Lines του Αντώνη Αγαπητού, η οποία δρομολογεί στην γραμμή Πειραιά, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών το πλοίο Speed Cat I.

Διεθνής Προσωπικότητα της χρονιάς αναδείχθηκε ο Gianluigi Aponte, επικεφαλής της ιταλοελβετικής Mediterranean Shipping Company, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές τακτικών γραμμών διεθνώς.

Τέλος, ανάμεσα στα βραβεία που ξεχώρισαν ήταν και αυτό για το κορυφαίο πλοίο της χρονιάς, το οποίο απονεμήθηκε στην Dynagas του Γιώργου Προκοπίου για το “Transgas Power”. Πρόκειται για ένα από τα δύο νεότευκτα βαπόρια που παρέλαβε πρόσφατα η ναυτιλιακή, τα οποία μπορούν να λειτουργούν τόσο ως μεταφορείς LNG όσο και ως μονάδες FSRU.