«Ήδη, από την άνοιξη προβλέπαμε ότι οι κρατήσεις για την εφετινή σεζόν ήταν πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη και εκείνες του 2019, χρονιά – “ρεκόρ” για τον ελληνικό τουρισμό, συνολικά.

Παρά έναν σχετικά “μουδιασμένο” Ιούνιο, κυρίως στην Κρήτη, πλέον θεωρούμε ότι η υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδος θα κινηθεί ανοδικά για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τόσο σε επίπεδα πληρότητας όσο και τιμής διανυκτέρευσης», ανέφερε ο Πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Mint, Νάσος Γαβαλάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ακόμη δε μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις (κόστος ενέργειας, πληθωρισμός) θα καθορίσουν τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα από 187.000 τα καταλύματα στην Ελλάδα

Το σύνολο των εγχώριων καταλυμάτων που βρίσκονται στις πλατφόρμες ανά την επικράτεια, ανέρχονται σε 187.695, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent, στρατηγικού συνεργάτη του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (STAMA Greece).

Το σύνολο των καταλυμάτων στην περιοχή της Αθήνας και Πειραιά, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, αυτή τη στιγμή είναι 11.328, ενώ 3.047 είναι τα καταλύματα στη Θεσσαλονίκη, βάσει των δεδομένων.

Η ακριβότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης εντοπίζεται στη Μύκονο

Η πληρότητα και οι τιμές στους βασικούς νησιωτικούς προορισμούς έχουν ως εξής:

  • Κρήτη: Πληρότητες στο 82% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 345€.
  • Ρόδος: Πληρότητες στο 63% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 250€.
  • Κέρκυρα: Πληρότητες στο 85% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 156€.
  • Μύκονος: Πληρότητες στο 75% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 742€.
  • Σαντορίνη: Πληρότητες στο 100% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 320€.