search

MAIN STREET

Βουτιά στα futures του Dow μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας

Υποχώρηση για τα futures του Dow την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Wolfe Research: Αγοράστε μετοχές που τα κέρδη τους ξεπερνούν τις προσδοκίες σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον

Υποχώρηση για τα futures του Dow την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα οι μισθοδοσίες εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων (nonfarm payrolls) αυξήθηκαν κατά 263.000 τον Νοέμβριο, αρκετά περισσότερο από την εκτίμηση των 200.000 θέσεων εργασίας που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν καθώς οι μετοχές υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας δε θεωρείται πιθανό να επιβραδύνουν την πολιτική της Fed, η οποία αυξάνει σταθερά τα επιτόκια φέτος για να μειώσει τον πληθωρισμό που εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Ως αποτέλεσμα τα συμβόλαια μελλοντικής του Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν 415 μονάδες ή κατά 1,2%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των S&P 500 και Nasdaq-100 έχασαν 1,5% και 2,3% αντίστοιχα.  

Αυτή που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή είναι η τελευταία μηνιαία έκθεση για την απασχόληση πριν από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, στην οποία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο-στόχο των Fed Funds κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Μια αύξηση 50 μονάδων βάσης θα σήμαινε επιβράδυνση σε σχέση με τις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης που είχε ορίσει η κεντρική τράπεζα. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, φάνηκε να επιβεβαιώνει επιβραδυνόμενες αυξήσεις επιτοκίων στον ορίζοντα σε σχετική ομιλία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι μια ανάκληση θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι μετοχές έκαναν ράλι, με τον Dow να καταλήγει πάνω από 700 μονάδες, μετά τις δηλώσεις του.

Την Πέμπτη, ο Dow έκλεισε χαμηλότερα κατά σχεδόν 195 μονάδες, καθώς οι χρηματιστές προσπάθησαν να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% την Πέμπτη, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 0,13%.

Οι κινήσεις της Πέμπτης ακολούθησαν μια ανάμεικτη εικόνα οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης βασικών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης που ήταν ελαφρώς καλύτερη από το αναμενόμενο σε μηνιαία βάση και μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του δείκτη ISM Manufacturing Index.

Διαβάστε ακόμη: