search

MAIN STREET

Κέρδη για τον S&P500 μετά τις ενδείξεις για μικρότερου μεγέθους αυξήσεις στο επιτόκιο πολιτικής απο τον Jerome Powell

«Είναι λογικό να μετριάζουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας καθώς πλησιάζουμε στο επίπεδο περιορισμού,σχολίασε ο επικεφαλής της FED σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings.

Wall Street: Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα

Είναι η πρώτη απο τις τέσσερις τελευταίες ημέρες που ο S&P 500 περνάει σε κέρδη καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό της επιθετικής στρατηγικής αύξησης των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει τις αγορές.

Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση 0,2% μετά τη δημοσιοποίηση των παρατηρήσεων του Powell .

Ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,7%.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ήταν σταθερός.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε λίγο.

«Είναι λογικό να μετριάζουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας καθώς πλησιάζουμε στο επίπεδο περιορισμού που θα είναι αρκετό για να μειώσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Powell σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, DC.

«Η ώρα για τον περιορισμό του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να έρθει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου».

Ωστόσο, τα συνολικά κέρδη των μετοχών μειώθηκαν

…καθώς ο Powell προειδοποίησε ότι η Fed μπορεί να παραμείνει σε περιοριστική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού τερματίσει τη μάχη για τον πληθωρισμό.

«Παρά ορισμένες ελπιδοφόρες εξελίξεις, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», είπε ο Powell.

Η Fed αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα και αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να επιτύχει μικρότερη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες για να κάμψει τον υψηλό πληθωρισμό.

Οποιοδήποτε σήμα περιστροφής για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων πιθανότατα θα οδηγούσε τις αγορές υψηλότερα.

«Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ομιλία του Προέδρου Powell σήμερα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξει νέο πεδίο», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance. «Θέλει το χρηματιστήριο χαμηλότερα και είναι πρόθυμος να αντέξει μια ύφεση για να φέρει ξανά τον πληθωρισμό υπό έλεγχο».

Διαβάστε ακόμη: