Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Υπουργού Επικρατείς, Μάκη Βορίδη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Φάμελλο για πολιτική υποκρισία σε ένα τραγικό γεγονός.

Αιτία για την κόντρα αποτέλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίσει ποινικές ευθύνες σε υπουργούς για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, να μιλά για απόπειρα συγκάλυψης αλλά την ίδια ώρα να αποφεύγει την κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Από την μια λέτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και από την άλλη δεν προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση προανακριτικής» ανέφερε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο για να προσθέσει «Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα, να τα περιγράψετε και να κάνετε εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνετε καν την ευθύνη αυτή».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε: «Κατάλαβα την εδραία πεποίθηση σας ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί δεν καταθέσατε πρόταση προανακριτικής. Από την μια είστε διαπρύσιους κήρυκας εναντίον μας γιατί δεν καταλογίζουμε ποινικά αδικήματα και από την άλλη δεν καταθέτετε πρόταση».

Απαντώντας ο κ. Φάμελλος είπε πως δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στον κ. Βορίδη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση καθώς δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων. «Στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σας λέω ότι δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζετε τους νόμους της».

Παράλληλα, ανάφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι υπάρχει προειλημμένη κυβερνητική απόφαση αμνήστευσης των υπευθύνων του δυστυχήματος προτείνει την άμεση διαβίβαση όλου του φακέλου στην δικαιοσύνη προκειμένου να αναζητήσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών. «Κάνουμε την υπέρβαση και λέμε να αποφασίσει ομόφωνα η Βουλή την παραπομπή του φακέλου στην Δικαιοσύνη. Το αντέχετε; Η απουσία του πρωθυπουργού από την σημερινή συζήτηση αποδεικνύει ότι δεν σέβεται την μνήμη των θυμάτων. Δεν σέβεστε την Δικαιοσύνη. Εμείς λέμε όλα στην Δικαιοσύνη. Εσείς υπηρετείτε σχέδιο συγκάλυψης» είπε.

Διαβάστε ακόμη: