Σφοδρή ήταν η σύγκρουση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Βελόπουλου εντός της Ολομέλειας της Βουλής, με προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις. Οι δύο άντρες, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες αποκαλώντας ο ένας τον άλλον «ψεύτη» και «γλείφτη του συστήματος». Μάλιστα, και οι δύο θυμήθηκαν το παρελθόν τους, με τον υπουργό Υγείας να λέει προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι ο μόνος λόγος που δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία είναι επειδή τον έκοψε ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι ο κ. Βελόπουλος – σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης – παρακαλούσε να μπει στην ευρωλίστα το 2014.

Η αντιπαράθεση των δύο ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές και υποστήριξε, πως εκείνος καθώς και οι βουλευτές του είναι αποκλεισμένοι από τηλεοπτικό σταθμό. Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος απάντησε αρχικά ότι αν ήξερε ότι είχε καημό να βγει σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σταθμό θα είχε μεσολαβήσει «στο όνομα της παλιάς μας φιλίας να παρακαλέσω δημοσιογράφους να σας φέρουν».

Η κατάσταση, ωστόσο, ξέφυγε όταν ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι είχε «πρεμούρα» να υπερασπιστεί τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού. « Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο ό,τι ώρα θες ε; Θράσος ρε μεγάλε πραγματικά! Πόσο θράσος μπορεί να έχεις» και συνέχισε λέγοντας προς τον υπουργό Υγείας ότι έχει εθιστεί στο ψέμα.

Τον λόγο έλαβε ξανά ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας «αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, να είσαι έτοιμος να το ακούσεις. Αν αρχίσω να αναφέρω δηλώσεις κατά της ΝΔ πριν το 2014 θα βρω χίλιες», τόνισε και πρόσθεσε σε υψηλό τόνο «ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά το 2014 να κατέβεις ευρωβουλευτής; Να ξέρει ο λαός ότι δεν είσαι στη Νέα Δημοκρατία επειδή σε έκοψε ο Σαμαράς. Το σόου το έκανες για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εμένα δεν μπορείς να με κοροϊδεύεις, αμφιβάλω αν είχες φίλο στο τρένο, μάλλον ψέμα και αυτό. Σε μένα θα μιλάς με σεβασμό, γιατί σε ξέρω καλά καλά, άρα θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου έκατσε να γίνεις τώρα αρχηγός».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, σήκωσε το γάντι αποκαλώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη «κουβαλητή του συστήματος». Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αρνήθηκε να κατέβει τότε με τον Αντώνη Σαμαρά λόγω ΑΟΖ. Και συνέχισε ανταποδίδοντας τα «καρφιά» προς τον υπουργό Υγείας λέγοντας: «Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο, γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει. Ο άνθρωπος που παρακαλάει για να γίνει βουλευτής, δείχνει εμένα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η ντροπή της δεξιάς. Αυτός είσαι συκοφάντης και γλείφτης του συστήματος».

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια προκλήθηκε έντονη δυσφορία καθώς αναμενόταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Ωστόσο, η αντιπαράθεση και οι απαντήσεις επί προσωπικού πήγαν πίσω τον προγραμματισμό με αρκετούς βουλευτές να αντιδρούν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ καθώς και της Σίας Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά η οποία σηκώθηκε όρθια εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της προς τον αντιπρόεδρο, κ. Βιλιάρδο που βρισκόταν στην έδρα.

Μάλιστα, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αλέξης Χαρίτσης, είπε πως τα προσωπικά τους έπρεπε να τα λύσουν έξω και έκανε λόγο για εκφυλισμό της διαδικασίας. «Ντροπή κύριε πρόεδρε», ανέφερε προς τον κ. Βιλιάρδο.

Διαβάστε ακόμη: