Οι τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου 36χρονου σκιέρ Κωνσταντίνου Μομτσή και η στιγμή που η παρέα του παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, αποτυπώνονται σε βίντεο.

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα, καθώς διακρίνεται ένα μεγάλο λευκό «κύμα» να καταπλακώνει τον σκιέρ.

Βουλγαρία: Πώς συνέβη η τραγωδία

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, με τους τρεις φίλους να παρασύρονται και τον άτυχο Κωνσταντίνο να μην καταφέρνει να σωθεί. Οι φίλοι του που διασώθηκαν προσπαθούν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς είναι αργά.

Η χιονοστιβάδα αν και είχε μήκος 150 περίπου μέτρων δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Οι τέσσερις φίλοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και παρασύρθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο φίλος του 36χρονου θύματος καταγγέλλει στο Mega, για πρώτη φορά, ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, όπως και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβετς.

Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, επισημαίνει, δε, πως στο σημείο που έπεσε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Βουλγαρία: Βίντεο από τη στιγμή που ο 36χρονος Έλληνας σκιέρ παρασύρεται και σκοτώνεται από τη χιονοστιβάδα

Η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το ταξίδι της για τη Βουλγαρία. Όλοι τους εξοπλισμένοι κατάλληλα για να διασκεδάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς.

Ήταν κάτι που συνήθιζαν. Για πάνω από δέκα χρόνια, έκαναν ορειβασία και χειμερινά αθλήματα. Κανείς τους δεν περίμενε πως η εκδρομή τους θα κατέληγε σε τραγωδία.

Η κηδεία του αδικοχαμένου σκιέρ έγινε στη Φλώρινα πριν από 12 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: