Ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία μειώθηκε στο μισό κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με μία έκθεση του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας για τη δράση επί του υπηρεσιακού Υπουργού, Νίκολα Στογιάνοφ.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι ο δείκτης μειώνεται σταθερά εδώ και επτά μήνες. Ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία για τον Μάιο του 2023, αλλά το Υπουργείο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός δε θα ξεπεράσει το 10%, όπερ σημαίνει ότι η μείωση θα είναι διπλάσια σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί πάνω από 25% αφότου ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τον περασμένο Αύγουστο. Ακόμη, ελήφθησαν μέτρα για τις τιμές των τροφίμων, με τα πρώτα θετικά σημάδια να εμφανίζονται στην αγορά. Ιδρύθηκε μία πλατφόρμα πληροφοριών που συγκεντρώνει τις πληροφορίες από τα θεσμικά όργανα. Όλοι οι πολίτες μπορούν να συμβουλεύονται τις τιμές των προϊόντων σε οιοδήποτε στάδιο αυτού του συστήματος, τονίσθηκε.

Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε και ενισχύεται ο διάλογος με τον επιχειρηματικό τομέα. Καθιερώθηκε μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας με εκπροσώπους επιχειρήσεων τρίτων κρατών στη Βουλγαρία και κάθε μήνα, ο Νίκολα Στογιάνοφ οργάνωνε συναντήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πρόγευμα με Επενδυτές».

Διαβάστε ακόμη: