Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά, εκδηλώσεις για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με τίτλο, “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας – Ημέρες Μνήμης” στις 13, 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην πλατεία “ΙΜΙΩΝ” της Βούλας.

Ο Δήμος έχει υποδεχτεί πολλούς πρόσφυγες το ‘’22, που δημιούργησαν μια δυναμική κοινότητα και διακρίθηκαν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Το σημείωμα του Δημάρχου των 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

Με μία αξέχαστη συναυλία της Ορχήστρας Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας η οποία παρουσίασε μουσική και τραγούδια της Σμύρνης συνοδευόμενη από τη συγκινητική αφήγηση της Μιμής Ντενίση, έκλεισε η χθεσινή βραδιά, η οποία μας θύμισε ότι οι μοίρες των λαών συνδέονται πολλές φορές με τραγικό τρόπο και η ανθρωπότητα κατά καιρούς έχει βιώσει πολέμους, όλεθρο, γενοκτονίες που βρίσκονται στη σκιώδη πλευρά της Ιστορίας, υποκινούμενες συχνά από διχασμό, όπως αυτές οι σελίδες που γράφτηκαν στη Σμύρνη.

Χρέος μας είναι να τιμήσουμε τους προγόνους μας, να μη ξεχάσουμε, ώστε οι επόμενες γενιές να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη τα οποία πλήγωσαν τον Ελληνισμό

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, φωτογραφική – λογοτεχνική έκθεση, προβολή ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου, ομιλίες για την Μικρασιατική Καταστροφή, προβολή κινηματογραφικής ταινίας, μεγάλη συναυλία με τους Γιάννη Διονυσίου, Βιολέτα ‘Ικαρη και την ορχήστρα Εστουδιαντίας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Σε ρόλο αφηγήτριας, η Μιμή Ντενίση.

Διαβάστε ακόμη: