Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 33χρονος ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2023 καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να δολοφονεί εν ψυχρώ μια γάτα στον Βοτανικό.

Η εισαγγελέας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και όπως μετέδωσε το Mega, τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2023 κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον 33χρονο να ρίχνει με μανία το γατάκι στο δρόμο. Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη γάτα να βασανίζεται μέχρι θανάτου στα χέρια του νεαρού. Ο νεαρός μπαίνει σε πυλωτή πολυκατοικίας και για λίγα δευτερόλεπτα ακούγονται οι ήχοι από τα χτυπήματα και οι κραυγές της γάτας, που ξεσηκώνουν τους ενοίκους.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν και ο άνδρας συνελήφθη. Μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη πέντε νεκρές γάτες. Στην αρχή είχε υποστηρίξει πως δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ μετά είπε πως ήταν εκείνος αλλά «δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε με τη γάτα».

«Τις έβγαζα από τη δύσκολη θέση» έλεγε ο 33χρονος που σκότωνε γάτες

Ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά, ψυχιατρικά προβλήματα, σκότωνε τα ζώα προκειμένου να τα «ανακουφίσει» όπως φέρεται να έλεγε.

Ο άνθρωπος που τον είδε μέσα από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του να χτυπά το ανυπεράσπιστο ζώο, τυλιγμένο σε μια μπλούζα, στο πάτωμα μέχρι θανάτου είχε μιλήσει στο protothema.gr για τη νοσηρή δράση του serial killer γατιών.

«Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει. Τον έχουν δει να κακοποιεί γάτες και μετά να λέει πως “τις βγάζω από τη δύσκολη θέση να μην ζουν στο δρόμο”.

Έχουν βρεθεί νεκρές γάτες στην περιοχή και τελικά ανακαλύψαμε πως τις είχε σκοτώσει αυτός. Μόλις τον είδα από την κάμερα, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βγήκαμε να τον ψάξουμε.

Δεν βρήκαμε πουθενά το νεκρό γατί αλλά βρήκαμε το παράπηγμα που μένει. Εκεί μέσα είχε 5-6 κουφάρια από νεκρές γάτες. Σκελετούς και απανθρακωμένα ζώα», είχε φανερώσει ο αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης που υπέβαλε τη μήνυση σε βάρος του 33χρονου με αποτέλεσμα να συλληφθεί το 2023 και να φυλακισθεί το 2024.

«Αυτός, όπως μάθαμε, είχε δύο σκυλιά και τα έχασε από γηρατειά. Στη συνέχεια, έχασε και τους γονείς του και έμεινε περιπλανώμενος στους δρόμους. Μετά άρχισε και τη χρήση, ξεκίνησε να πίνει.

Όταν τον συνέλαβαν, ήταν άλλος άνθρωπος από ο, τι συνήθως. Κάτι τον πυροδοτεί και τα χάνει. Πέρα από τα ζώα, υπάρχει στη γειτονιά μια κοπέλα που καταγγέλλει πως ο ίδιος την έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά στον δρόμο».

Ο καταγγέλλων είχε περιγράψει, ακόμη, και τα λεπτά που ακολούθησαν μετά τη θανάσιμη κακοποίηση της γάτας. «Εγώ μόνο από την κάμερα τον είδα. Για τρία λεπτά δεν πρόλαβα να βγω έξω να τον σταματήσω. Με το που βγήκα, πήγα μήπως τον βρω αλλά είχε φύγει.

Γυρνάω στην πιλοτή και βλέπω τα αίματα. Λέω “αυτό ήταν, την τελείωσε τη γάτα”. Πήρα την μπλούζα και την κράτησα με προσοχή για να έχει πάνω τα αίματα και να τον βρει η Αστυνομία», τονίζει ο ένοικος της πολυκατοικίας όπου δολοφονήθηκε το ζώο.

Διαβάστε ακόμη: