Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο Μάκης Βορίδης απάντησε σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Ο υπουργός Επικρατείας αντέδρασε στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να κάνει πρώτα τον δήμαρχο και μετά βλέπουμε».

Τόνισε δε, ότι «οι Αθηναίοι έχουν σκυλομετανιώσει που ψήφισαν αυτόν τον δήμαρχο», ενώ υπογράμμισε ότι επί Μπακογιάννη η Αθήνα ήταν καθαρή, φροντισμένη και έκανε σημαντική δουλειά στις γειτονιές.

«Ο Κώστας (Μπακογιάννης) πλήρωσε τον Μεγάλο Περίπατο, κυρίως αυτήν την ιστορία, αλλά το υπόλοιπο, που είναι και η βασική μέριμνα της δημοτικής Αρχής, ήταν κάτι το οποίο δούλευε. Η καθαριότητα διαλύεται σε μία εβδομάδα. Η εικόνα της πόλης αυτήν τη στιγμή είναι πραγματικά εντελώς διαφορετική. Προς το χειρότερο», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Βορίδης: Η δουλειά του Δημάρχου είναι απαιτητική δουλειά

Με έντονα επικριτικό ύφος, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι «δεν είναι σωστό όταν ο λαός σου αναθέτει μία δουλειά, αυτή τη δουλειά να την χρησιμοποιείς ως εφαλτήριο για να κάνεις μία άλλη δουλειά. Η δουλειά του προέδρου ενός κόμματος είναι επίσης μια απαιτητική δουλειά. Η δουλειά του δημάρχου της Αθήνας είναι επίσης μια πολύ απαιτητική δουλειά.

Εν κατακλείδι, εμένα ως δημότη της Αθήνας με ενδιαφέρει να κάνει τη δουλειά για την οποία εξελέγη. Βλέπω πρώτον ότι δεν την κάνει και δεύτερον ότι το μυαλό του είναι αλλού».

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία

Κατά τη συνέντευξή του, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε επίσης τα εκλογικά αποτελέσματα της Γαλλίας, τονίζοντας ότι δεν έγινε κάτι κοσμογονικό, ωστόσο μπαίνουμε σε μία περίπλοκη πολιτική κατάσταση. Αναφορικά με τις σχέσεις που είχε η Ελλάδα με τον Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε ότι δεν θα αλλάξει κάτι με την εκλογική νίκη της Μαρίν Λεπέν.

ΝΔ: Ένα κόμμα που δίνει απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου

Για την ελληνική πολιτική σκηνή, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε τη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μετέφρασε το 41% της προτίμησης των πολιτών ως επαλήθευση ενός κόμματος που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: