Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», σχολίασε την υπόθεση με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η αίσθηση που έχει, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη,είναι ότι στην ουσία αυτό που επιθυμεί δεν είναι μάθει γιατί είχε διαταχθεί η παρακολούθηση του, αλλά να αξιοποιήσει πολιτικά το όλο ζήτημα και για τον λόγο αυτό παρότι έχει κληθεί επισήμως να ενημερωθεί, αρνείται.

Και πρόσθεσε ότι «η ενημέρωση αυτή δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει δημόσια», καθώς «τίθενται και θέματα απορρήτου», όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Διευκρίνισε μάλιστα πως όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν νόμιμη και έγιναν όλα τα προβλεπόμενα μετά το αίτημα της ΕΥΠ για επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ που κατέθεσε η Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επαναφέρει δικλείδες ασφαλείας στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Βορίδης ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι το όλο ζήτημα που προέκυψε δεν είναι ήσσονος σημασίας, άλλωστε για το λόγο αυτό υπήρξαν και δυο παραιτήσεις και ότι προφανώς έγιναν λάθος χειρισμοί.

Ανδρουλάκης: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανάφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του δήλωση:

«Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους.

Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς, που ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζομαι και δηλώνουν ταυτόχρονα ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησής μου.

Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί».

Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων.

Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας.

Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ».