Σφοδρή κριτική άσκησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο Action24.

«Το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για Τράπεζα Αττικής είναι σαν να μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί, γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν δάνεια που δεν πληρώθηκαν ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο επόπτης της Τράπεζας της Ελλάδας είπε ότι υπάρχουν 2 τράπεζες που πρέπει να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να λάβει χώρα ανακεφαλαιοποίηση, ενώ ο όρος του ESM είναι πλέον ότι ή θα κουρευτούν οι καταθέτες ή θα βρεθεί ιδιώτης επενδυτής και τότε το κράτος θα μπορεί να συμμετάσχει ως επενδυτής.

Μάλιστα, ανέφερε ότι επί 3 χρόνια έψαχνε επενδυτή η Τράπεζα της Ελλάδος και δεν έβρισκε.

Για να προσθέσει:

«Τώρα που βρέθηκε επενδυτής που λέει εγώ θα συμμετάσχω βάζοντας εκατοντάδες εκατ. Ευρώ, αλλά να συμμετάσχει και το ΤΧΣ έρχεται και λέει ο Κασσελάκης όχι. Ισχυροποιούμε δύο τράπεζες σώζουμε καταθέσεις και φτιάχνουμε 5ο Τραπεζικό Πυλώνα  ισχυρό απέναντι στις συστημικές για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να μειωθούν οι προμήθειες και έρχεται ο κ. Κασσελάκης ως δια του θαύματος και λέει να μην το κάνουμε δηλαδή να πληρώσουν οι καταθέτες. Ποιος έχει συμφέρον να μη γίνει δηλαδή του αρέσουν πολύ οι κλειστές αγορές».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: