Συνεχίζονται οι έρευνες στο κέντρο της Αθήνας όπου λίγο πριν τη 1:30 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη βόμβας η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας, ενώ λίγο πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία στη Σταδίου αποκαταστάθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας, στη 01:29 τα ξημερώματα, στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας.

Στο σημείο είχε σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο τηλεφωνήματα

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:49 με τον άγνωστο να προειδοποιεί για την ύπαρξη μηχανισμού στο ύψος του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα, στο οποίο έγινε η αναφορά ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο, επί της Κοραή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, «άγνωστος προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου στην Alpha Bank, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Μαρινάκης: «Ανήκει στο βαρύ έγκλημα, είναι πάρα πολύ σοβαρό»

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι κάτι το οποίο ανήκει στο βαρύ έγκλημα. Η ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και πρόσφατα, θα πέσει πάνω σε αυτή την υπόθεση», ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την έκρηξη βόμβας, μιλώντας στο OPEN.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και ερωτηθείς για το αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση απάντησε:

«Από τη στιγμή που υπάρχει ανάληψη ευθύνης συγκεκριμένη και προειδοποίηση και εξερράγη και συγκεκριμένη βόμβα, τα γεγονότα είναι εύκολο να συνδεθούν. Δεν είμαι αρμόδιος να διατυπώνει κρίσεις και να λέει λεπτομέρειες για μια εν εξελίξει υπόθεση».

Διαβάστε ακόμη: