Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, δήλωσε ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί ολόκληρη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και να εκλέξει νέα ΠΓ και νέο γραμματέα.

Ειδικότερα, ανάφερε: «Πολλοί είχαν ευθύνη, πολύ μεγαλύτερη από κάποιους που μετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία», ενώ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος. Εδώ έπρεπε στην Κεντρική Επιτροπή να παραιτηθούν τα όργανα που έχει εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή. Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα διευθετήσεων και ότι αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη που μας αναλογεί. Και ότι υπάρχει και ευθιξία στους ανθρώπους και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτά τα όργανα. Και την ίδια ημέρα, η Κεντρική Επιτροπή να εκλέγει γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία». «Δεν είπα κάτι τρομερό. Δεν έγινε αποδεκτό», ανάφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το τι εννοεί μιλώντας για «κόμμα διευθετήσεων», απάντησε: «Εννοώ ότι δεν μπορεί η πρώτη προτεραιότητα που έχει κάθε στέλεχος να είναι τι διαπραγμάτευση θα κάνει – με όποιον υποψήφιο στηρίζει – για τον δικό του ρόλο την άλλη μέρα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εδώ βλέπουμε να στηρίζουν έναν υποψήφιο πρόεδρο, συντρόφισσες και σύντροφοι οι οποίοι πιστεύουν τελείως διαφορετικά πράγματα, ανομοιογενή τελείως».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε και το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα φύγω από το ΣΥΡΙΖΑ» διαμήνυσε.

Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης κατέστησε σαφές πως δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα