Πολλοί αναρωτιούνται το τελευταίο διάστημα γιατί ο Μάρκο Λιβάγια δείχνει αδιαφορία και έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, όπως τα γελάκια με τον Ινσούα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή η ΑΕΚ έχανε. Πολύ απλά γιατί είναι… φευγάτος. Ο Κροάτης έχει «ξενερώσει» γιατί η Ένωση τον έχει στο… περίμενε από το καλοκαίρι για την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει τον Ιούνιο. Παρά τις εξαγγελίες από την πλευρά της ΑΕΚ ότι πρόκειται να έρθει ο μάνατζερ του Λιβάγια την ερχόμενη εβδομάδα, τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει δραματικά και πολύ δύσκολα θα μείνει στους «κιτρινόμαυρους»!

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ο μάνατζερ του Κροάτη επιθετικού Βιτσέντζο Καβαλιέρε έχει συμφωνήσει με την Τραμπζοσπόρ για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ! Έτσι θα έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει με την ΑΕΚ έχοντας εξασφαλίσει την προφορική συμφωνία με την ομάδα της Τουρκίας. Ο Λιβάγια είναι, προφανώς, ενήμερος για τις εξελίξεις και έχει ανάψει το «πράσινο φως» στον ατζέντη του να προχωρήσει τις διαδικασίες. Έτσι εξηγείται και η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα. Ο Κροάτης «έχει δέσει τον γάιδαρό του» που λέει μια λαϊκή θυμοσοφία και πράττει εκ τους ασφαλούς. Η ΑΕΚ αν θέλει να τον κρατήσει θα πρέπει να κάνει καλύτερη προσφορά ή να ισοφαρίσει την πρόταση της τουρκικής ομάδας, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο. Η προσφορά της ΑΕΚ δύσκολα θα ξεπεράσει το ένα εκατ. ευρώ, με τη διαφορά ότι του δίνει 4ετές συμβόλαιο.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του Λιβάγια στην ΑΕΚ. Τέλος, δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να φύγει ο Λιβάγια από τον Ιανουάριο, αν η ΑΕΚ δεχθεί να εισπράξει ένα ποσό για να του δώσει την ελευθέρας του. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση με τον μάνατζέρ του.