Αυτή κι αν είναι είδηση βόμβα. Όπως διαδίδεται τις τελευταίες μέρες από το στενό περιβάλλον της, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στις… Βρυξέλλες!

Ο λόγος που επικαλείται, η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών, είναι ότι η μητρότητα έρχεται γι αυτήν σε πρώτο ρόλο κι επειδή οι βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα γίνουν το αργότερο σε ένα έτος, δεν θα μπορεί να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για προεκλογικό αγώνα. Αντίθετα οι ευρωβουλευτικές εκλογές είναι αρκετά αργότερα…

Σύμφωνα με άλλες πηγές η Κεφαλογιάννη είναι πικραμένη με το Μέγαρο Μαξίμου, αφενός γιατί είναι έξω από κάθε σχεδιασμό που γίνεται, για πιθανή συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα και γιατί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κόμματος, θα εισέλθουν αρκετοί και δυνατοί υποψήφιοι στην Α’ Αθηνών που σίγουρα θα δυσχεράνουν την εκλογή αφού και οι έδρες για το πρώτο κόμμα θα είναι μειωμένες (πιθανότατα 5).

Έτσι η Όλγα βλέπει με «καλό μάτι» μια πιθανή μετακόμιση στην Βρυξέλλες και να επανέλθει μετά από μία θητεία στην ευρωβουλή, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τις εξελίξεις στο θέμα περιμένουν με αγωνία και αρκετά στελέχη που ανήκουν στον «πυρήνα» της.