Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα», εξέφρασε την αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου έκρουσε «καμπανάκι» ότι η ΝΔ θα εγκαταλειφθεί από τη βάση της. «Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της ΝΔ είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη ΝΔ».

Ακόμη, ο Γιάννης Οικονόμου ανάφερε: «Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας».

«Το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό. Η μαζικότητα και η λαϊκότητά της ΝΔ είναι αυτές που της επιτρέπουν να λειτουργεί ως όχημα εξουσίας για την προαγωγή του φιλελευθερισμού και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και υπενθύμισε ότι «έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας. Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία».

Διαβάστε ακόμη: