Το Volvo EX90 θα είναι το πρώτο… πιστοποιημένο αυτοκίνητο και με διαβατήριο μπαταρίας, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις.

Η ηλεκτροκίνηση έχει φέρει σίγουρα σημαντικές αλλαγές στα αυτοκίνητα και στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποχρεώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το 2027 να διαθέτουν μίας μορφής διαβατήριο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζουν.

Αυτό αφορά κυρίως στις μπαταρίες και στα πολύτιμα υλικά που κατασκευάζονται, ώστε και να γνωρίζει ο κάτοχος του αυτοκινήτου τα υλικά κατασκευής της μπαταρίας και του αυτοκινήτου, αλλά και οι εταιρείες ανακύκλωσης, ειδικά των μπαταριών, να γνωρίζουν τα υλικά που θα ανακυκλώσουν εκ των προτέρων.

Η σουηδική εταιρεία, που διακρίνεται άλλωστε για τις οικολογικές τις ευαισθησίες, θα είναι η πρώτη που θα εφοδιάσει με διαβατήριο μπαταρίας, το νέο Volvo EX90, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο, οι μελλοντικοί κάτοχοι δεν θα γνωρίζουν μόνο τα υλικά κατασκευή των μπαταριών και του αυτοκινήτου, αλλά και το συνολικό, οικολογικό αποτύπωμα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της σουηδικής εταιρείας, το Battery Passport στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προέλευση των ορυκτών και των υλικών που χρησιμοποιούνται σε ένα αυτοκίνητο, ειδικά αυτή την περίοδο που οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυξάνονται και αργότερα θα τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται γνωστές οι πληροφορίες των ορυκτών και των υλικών είναι πολύ απλός, αφού θα αρκεί μία σάρωση του κωδικού QR με τον οποίο είναι εφοδιασμένο το όχημα και θα εμφανίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό και στις εταιρείες ανακύκλωσης μπαταριών.

Η παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη