Για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση της 23χρονης κόρης της κατηγορείται μια 50χρονη γυναίκα στον Βόλο, διότι την έδιωξε από το σπίτι, τη στιγμή που είναι ανάπηρη σε ποσοστό 67% με νοητική υστέρηση.

Έτσι, η νεαρή μην γνωρίζοντας κανέναν και μην έχοντας φίλους στον Βόλο, σύμφωνα με το magnesianews, διανυκτέρευσε το βράδυ της Κυριακής σε καρέκλες καφετέριας στην παραλία του Βόλου!

Η υπόθεση σοκάρει και η μητέρα της νεαρής υποστηρίζει ότι έφυγε μόνη της από το σπίτι, η ίδια δεν έκανε προσπάθεια να τη βρει και την άφησε να περιπλανιέται στην πόλη ανάμεσα σε αγνώστους ζητώντας από το Δικαστήριο να διορίσει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.

Η κοπέλα κατάφερε να φτάσει το πρωί της Δευτέρας από την παραλία στο Αστυνομικό Μέγαρο, έκανε καταγγελία, η μητέρα της συνελήφθη και θα δικαστεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Βόλος: Το χρονικό της υπόθεσης

Η 23χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ήρθε με τη μητέρα της στον Βόλο για διακοπές και έμεναν στο σπίτι ενός θείου της.

Την Κυριακή, η νεαρή κατήγγειλε ότι η μητέρα της, μετά από φασαρία που έγινε, την έδιωξε από το σπίτι και την έβριζε με βαριές εκφράσεις.

Το κορίτσι, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν είχε που να μείνει περιπλανώμενο κατέληξε στην παραλία του Βόλου και διανυκτέρευσε στα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα καφετέριας, ενώ δεν είχε καν χρήματα για να αγοράσει φαγητό!

Η 23χρονη το πρωί της Δευτέρας κατάφερε να πάει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ανέφερε τι συνέβη και ζήτησε να πάρει τα φάρμακά της. Επίσης κατήγγειλε ότι η μητέρα της, την παραμελεί, τη βρίζει και δεν της δίνει χρήματα, ενώ η ίδια παίρνει το επίδομα αναπηρίας που δικαιούται.

Η νεαρή μεταφέρθηκε και στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική εξέταση, οι γιατροί έκριναν πως είναι περιστατικό δεν που χρίζει νοσηλείας και στη συνέχεια με εντολή της εισαγγελέα υπηρεσίας έμεινε τη νύχτα στην Αστυνομία για προστατευτική φύλαξη.

Ο θείος της νεαρής την παρέλαβε από την Αστυνομία και τη μετέφερε στο σπίτι, όπου διαμένουν με τη μητέρα της.

Η 23χρονη δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο όπου δικάζονταν η μητέρα της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με το συγκεκριμένο παιδί, ενώ η δίκη αναβλήθηκε αφενός γιατί έλειπε το κορίτσι, αφετέρου γιατί η 50χρονη ζήτησε τον διορισμό δικηγόρου για να την υπερασπιστεί.

Η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προγραμματίστηκε για αύριο Πέμπτη.