Σήμερα (01/06), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Μπουλμποάκα της Μολδαβίας.

«Κάθε αμφιβολία που διατυπώνουμε, είναι μία τάφρος, την οποία η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει», σημείωσε αρχικά και στη συνέχεια, απεύθυνε ισχυρό μήνυμα «υπέρ» της ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία της πατρίδας του και της Μολδαβίας, η οποία φιλοξενεί την παρούσα Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σύνορα με τη Ρωσία και δεν επιθυμούν τον ξεριζωμό ενός τμήματος του εδάφους τους, θα πρέπει να αποτελούν πλήρη μέρη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της Συνόδου. «Δεν υπάρχουν παρά δύο εναλλακτικές σε αυτό: Ή ένας ανοικτός πόλεμος, ή μία ανεξέλεγκτη ρωσική κατοχή», προσέθεσε ο κ. Ζελένσκι, καθώς τόσο η Ουκρανία, όσο και η Μολδαβία έχουν τμήματα της επικράτειας, υπό ρωσική επιρροή.

Όταν καλούμαστε να λαμβάνουμε αποφάσεις για το καλό της Ευρώπης και των αξιών μας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε αμφιβολία φέρει περισσότερη ανασφάλεια», σχολίασε. Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου στο Βίλνιους, «θα χρειασθούν σαφείς προσκλήσεις για ένταξη στη Συμμαχία και εγγυήσεις ασφαλείας, κατά τη διαδικασία», επέμεινε. «Σε ότι αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία σαφής και θετική απόφαση είναι αναγκαία», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: