Σήμερα (22/12), ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

«Στόχος μας, δεν είναι να περιστρέφουμε τον σφόνδυλο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντιθέτως, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πασχίζουμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα μοχθήσουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό και φυσικά, όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», τόνισε.

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Πάτριοτ» που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Ουκρανία αποτελεί ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα, που η Μόσχα θα μπορεί να αντιμετωπίσει, με το σύστημα S–300. «Θα λάβουμε υπόψη μας αυτό το γεγονός και πάντα, θα βρίσκεται ένα αντίδοτο», συμπλήρωσε.

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Δεν υπάρχουν οικονομικά όρια για τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία»

«Θα εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας», επανέλαβε χθες (21/12), ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι «η Ρωσία θα εκπληρώσει όλους τους στόχους της στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία», ενώ, χαρακτήρισε τους Ρώσους στρατιώτες ως «ήρωες».

Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες εναντίον της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Υπουργείο Άμυνας, από τους οποίους ζήτησε να αξιοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν από τις μάχες στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δεσμεύθηκε να παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις ό,τι χρειάζεται ώστε να στηρίξουν «τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν «οικονομικά όρια», ενώ, σημείωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη προσοχή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η Ουκρανία, στο πεδίο της μάχης.

Διαβάστε ακόμη: