Με παπούτσια με τακούνι πήγε σε συνάντηση που είχε με Ρώσους φοιτητές ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στη φημολογία για το άγχος που επικρατεί στη Ρωσία σχετικά με το ύψος του.

Όπως υποστηρίζει η Daily Mail, ο Ρώσος πρόεδρος φόρεσε παπούτσια με τακούνι προκειμένου να μην είναι μεγάλη η διαφορά ύψους με τους νέους που συνάντησε, στο πλαίσιο ημέρας αφιερωμένους στους Ρώσους φοιτητές.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Έβαλε παπούτσια με τακούνι σε συνάντηση με φοιτητές - Φωτογραφίες

Σημειώνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ύψος 1,70μ.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, ο Πούτιν είναι εξαιρετικά προσεκτικός στο πώς να διαμορφώνει την δημόσια εικόνα του από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το 1999.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό Τίμοθι Σνάιντερ, ο Πούτιν είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στον φανταστικό χαρακτήρα του Σοβιετικού ήρωα Στίρλιτς, το ρωσικό «ισοδύναμο» του Τζέιμς Μποντ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Έβαλε παπούτσια με τακούνι σε συνάντηση με φοιτητές - Φωτογραφίες

Το 2015 η Express είχε μεταφέρει την πληροφορία από «πηγή» μέσα από το Κρεμλίνο η οποία υποστήριζε ότι κανείς δεν μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις επίσημες φωτογραφίες.

«Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα κοντύτεροι, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός» ανέφερε η ίδια πηγή.

Τέσσερα χρόνια αργότερα δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Στην πολιτική το ύψος μετράει» δίνει μια εξήγηση στην φημολογούμενη εμμονή του Πούτιν με το ύψος καθώς στην έρευνα που παρουσίασε το περιοδικό αναφερόταν ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τους αντιπάλους τους.

 

Διαβάστε ακόμη: