Μπορεί κάποιοι να λένε ότι η ανάγνωση βιβλίων φθίνει και ότι έχει γίνει πλέον χόμπι για λίγους, όμως οι άνθρωποι συνεχίζουν να αγοράζουν βιβλία, τα οποία, προφανώς, διαβάζονται και κάποιοι συγγραφείς γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και μεγάλα κέρδη.

Κάποιοι, μάλιστα, από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον κόσμο αποτιμώνται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Παρακάτω είναι οι 10 πλουσιότεροι συγγραφείς όλων των εποχών, για το 2023. Για τη δημιουργία αυτής της συλλογής χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από το Celebrity Net Worth, το Forbes και το The Richest.

  1. Τζέφρι Άρτσερ

Καθαρή περιουσία: 195 εκατομμύρια δολάρια

Τζέφρι Αρτσερ είναι άγγλος μυθιστοριογράφος και πρώην πολιτικός. Ο Άρτσερ ήταν βουλευτής πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως συγγραφέας. Δημιούργησε την περιουσία του ως συγγραφέας με μπεστ σέλερ. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περίπου 330 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η καθαρή περιουσία του Άρτσερ ανέρχεται σε περίπου 195 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Τζον Γκρίσαμ

Καθαρή περιουσία: 220 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζον Γκρίσαμ είναι ένας διεθνώς γνωστός αμερικανός συγγραφέας που, ενώ ασκούσε τη δικηγορία, υπηρετούσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μισισιπή.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η καθαρή περιουσία του είναι περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τόν 9ο πλουσιότερο συγγραφέα στη λίστα.

  1. Νάιτζελ Μπλάκγουελ

Καθαρή περιουσία: 292,5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Νάιτζελ Μπλάκγουελ ήταν συνιδιοκτήτης  της Blackwell Publishing που πουλήθηκε το 2006 για 572 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπλάκγουελ γράφει κυρίως θρίλερ, συνήθως με ήρωα τον Τζες Κίμπαλ.

Η καθαρή περιουσία του Νάιτζελ Μπλάκγουελ εκτιμάται ότι είναι περίπου 292,5 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Μπάρμπαρα Τέιλορ Μπράντφορντ

Καθαρή περιουσία: 300 εκατομμύρια δολάρια

Η Μπάρμπαρα Τέιλορ Μπράντφορντ ήταν βρετανή συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια αντίτυπα σε 90 χώρες. Το A Women of Substance εκδόθηκε το 1979 και το 2007, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απένειμε το διάδημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) για τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η περιουσία της Μπάρμπαρα Τέιλορ Μπράντφορντ υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την 7η πλουσιότερη συγγραφέα στον κόσμο.

  1. Ντανιέλ Στιλ

Καθαρή περιουσία: 310 εκατομμύρια δολάρια

Η Ντανιέλ Στιλ είναι μια αμερικανίδα μυθιστοριογράφος, η οποία σύμφωνα με το Forbes είναι η εν ζωή συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο και έχει πουλήσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της. Αυτό κάνει την Στιλ τέταρτη στον κατάλογο συγγραφέων με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η καθαρή περιουσία της Ντανιέλ Στιλ εκτιμάται ότι είναι περίπου 310 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Νόρα Ρόμπερτς

Καθαρή περιουσία: 390 εκατομμύρια δολάρια

Η Νόρα Ρόμπερτς είναι Αμερικανίδα συγγραφέας έχοντας κάνει μπεστ σέλερ πάνω από 200 αισθηματικά μυθιστορήματα. Η Ρόμπερτς ξεκίνησε να γράφει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και έφτασε τα 20 μπεστ σέλερ της με το «Playing the Odds» το 1985.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η περιουσία της Νόρα Ρόμπερτς είναι περίπου 390 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την 5η πλουσιότερη συγγραφέα στον κόσμο.

  1. Στίβεν Κινγκ

Καθαρή περιουσία: 400 εκατομμύρια δολάρια

Ο Στίβεν Κινγκ είναι καταξιωμένος συγγραφέας σύγχρονου σασπένς, φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Ο Κινγκ έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον κόσμο. Πολλά από τα βιβλία του έχουν προβληθεί στις τηλεοπτικές οθόνες, όπως τα «IT» και «The Shining».

Από τον Νοέμβριο του 2023, η καθαρή περιουσία του Στίβεν Κινγκ υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Τζέιμς Πάτερσον

Καθαρή περιουσία: 560 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζέιμς Πάτερσον είναι αμερικανός συγγραφέας που γράφει μυθιστορήματα θρίλερ. Ο Πάτερσον ξέρει ακριβώς τι κάνει τα βιβλία να φεύγουν από τα ράφια, όπως μαρτυρούν τα 20 μπεστ σέλερ του από το 2010.

Η καθαρή περιουσία του Τζέιμς Πάτερσον είναι περίπου 560 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τόν 3ο πλουσιότερο συγγραφέα στη λίστα.

  1. Τζ.K. Ρόουλινγκ

Καθαρή περιουσία: 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Τζ.K. Ρόουλινγκ ή Τζοάν Καθλίν Ρόουλινγκ είναι η βρετανίδα 2η πλουσιότερη συγγραφέας στον κόσμο. Η Ρόουλινγκ είναι περισσότερο γνωστή ως ο εγκέφαλος πίσω από τον εμπορικά επιτυχημένο Χάρι Πότερ. Το franchise του Χάρι Πότερ είναι η πιο επιτυχημένη σειρά ταινιών όλων των εποχών.

Από τον Νοέμβριο του 2023, η καθαρή περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

  1. Ελίζαμπεθ Μπαντιντέρ

Καθαρή περιουσία: 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Ελίζαμπεθ Μπαντιντέρ, είναι γαλλίδα φιλόσοφος, συγγραφέας και ιστορικός. Η Μπαντιντέρ είναι περισσότερο γνωστή για τις φιλοσοφικές της πραγματείες σχετικά με τον φεμινισμό και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Μια δημοσκόπηση του περιοδικού Marianna το 2010 την ονόμασε «τη διανοούμενη με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία».

Η περιουσία της Ελίζαμπεθ Μπάντιντερ είναι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την πλουσιότερη συγγραφέα στον κόσμο, και σύμφωνα με το Forbes από τους πλουσιότερους γάλλους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: