Oλοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης των μεριδίων των εταιρειών Ελληνική Ζύμη και Άλεσις προς την εταιρεία Μπαρμπα Στάθης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον όμιλο Vivartia.

Ειδικότερα, σήμερα, 28/12/2021 και κατόπιν λήψεως όλων των σχετικών εγκρίσεων, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης των μεριδίων των εταιρειών Ελληνική Ζύμη Α.Ε. και Άλεσις Α.Β.Ε.Ε., προς την εταιρεία Μπαρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε. σύμφωνα με ανακοίνωση της Vivartia Συμμετοχών και πλέον η Μπαρμπα Στάθης και ο κ. Μιχαήλ Αραμπατζής κατέχουν αντίστοιχα το 75% και 25% της Ελληνική Ζύμη και της Άλεσις.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου Vivartia για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην Ελληνική Ζύμη Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.

Ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του oμίλου Vivartia στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.