Στην «τελική ευθεία» έχει μπει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ο Εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ζήτησε σήμερα με την αγόρευσή του να κηρυχθεί ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης Έφη Κακαράντζουλα.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», είπε αρχικά ο Εισαγγελέας.

Και συνέχισε: «Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη η κατηγορουμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας προτείνει ο Εισαγγελέας

«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για την Έφη Κακαράντζουλα

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο Εισαγγελέας αναφέρθηκε στη σχετική νομοθεσία που αφορά στην υπόθεση με την επίθεση στην Καλλιθέα που συγκλόνισε το πανελλήνιο κι όχι μόνο.

Στη συνέχεια παρέθεσε στο δικαστήριο το ιστορικό της υπόθεσης, αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και τη σχετική δικογραφία.

Αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ της Ιωάννας και της κατηγορούμενης, ο εισαγγελέας ανάφερε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την ξαδέλφη του θύματος.

Αναφορικά, με τη σχέση της Έφης Κακαραντζούλα με τον 40χρονο Νώντα, ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε ελεύθερη σχέση μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει».

Επιπρόσθετα, ο εισαγγελέας τόνισε πως η Ιωάννα είχε στείλει στην 36χρονη και φωτογραφία με τη συνομιλία της με τον Νωντα προκειμένου να την καθησυχάσει.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην άτυχη κοπέλα, ρωτώντας την «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά, τόνισε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».