Πυροβολισμοί καταγράφηκαν σε Λύκειο της πόλης Νιούπορτ Νιουζ στην πολιτεία της Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι που διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταφέρθηκαν σε κοντινά γήπεδα τένις.

Στα γήπεδα συνάντησαν, ύστερα από σχετική οδηγία, τα παιδιά οι γονείς. Σε βίντεο που κυκλοφορούν καταγράφονται οι στιγμές πανικού από το σημείο, ενώ σύμβουλοι ψυχικής υγείας έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

north1

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για την παρουσία ενόπλων και σε άλλα σχολεία της περιοχής, πληροφορία που διαψεύστηκε όμως από τις αστυνομικές αρχές.

«Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, με τραύματα από σφαίρες, που δεν φαίνεται να είναι απειλητικά για τη ζωή τους», ανέφεραν οι αρχές της πόλης Νιούπορτ Νιους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο kiro7.com, οι πληγέντες είναι δύο 17χρονοι μαθητές του Λύκειου Χέριτεϊτζ.

Ο δράστης διέφυγε.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ έγραψε στο Twitter ότι παρακολουθεί την κατάσταση, μαζί με τους συνεργάτες του.

Το 2007 στη Βιρτζίνια σημειώθηκε μια από τις χειρότερες σφαγές στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν ένας σπουδαστής άνοιξε πυρ στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μπλάκσμπεργκ, σκοτώντας 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 17.