Η Jessica Card, φοιτήτρια πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, συνέδεσε ένα Furby στο ChatGPT με λογισμικό που έγραψε.

Μετά την εξέταση, το γούνινο παιχνίδι αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις για το πώς θα επεκτείνουν σιγά σιγά την επιρροή τους μέχρι να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα.

Για όσους δεν αναγνωρίζουν αυτό που μοιάζει με πουλί με μεγάλα μάτια, το Furby ήταν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μόδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που όλα τα παιδιά ήθελαν να έχουν. Διαθέσιμο σε πολλές επιλογές χρωμάτων γούνας, θα μπορούσε κανείς να γεμίσει ένα δωμάτιο με Furbys. Μια δεκαετία αργότερα, το Furby’s επανεμφανίστηκε με LCD μάτια σε συνδυασμό με εφαρμογές smartphone.

Το 2023, το Furby έρχεται να συνδυαστεί με το πιο καυτό θέμα συζήτησης, το ChatGPT.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πέντε εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής.

Πώς συνδέθηκε το Furby στο ChatGPT

Το Furby που συνδέεται με το ChatGPT δεν είναι ένα εμπορικό προϊόν (προς το παρόν τουλάχιστον) αλλά το αποτέλεσμα ενός έργου κατηγορίας.

Η Card ήταν ένα από εκείνα τα παιδιά της δεκαετίας του ’90, που λάτρευαν τον Furby και όταν ένα εξάμηνο έργο της απαιτούσε να φτιάξει κάτι με το Raspberry Pi, αποφάσισε να συνδέσει ένα Furby με το ChatGPT.

Σε διάστημα ενός μήνα, εργάστηκε σε ένα Furby, το οποίο αγόρασε αποκλειστικά για το έργο. Αφού ξεφλούδισε τη γούνα, απομόνωσε τον κινητήρα και συνδέθηκε με το Raspberry Pi. Για ήχο, χρησιμοποίησε τη βιβλιοθήκη αναγνώρισης ομιλίας της Python και τη βιβλιοθήκη Whisper του OpenAI για μετατροπή ομιλίας σε κείμενο.

Ένα κομμάτι λογισμικού γραμμένο από την Card έστειλε τις ερωτήσεις που έκανε στο ChatGPT. Η απάντηση του AI στάλθηκε μέσω μιας γεννήτριας ομιλίας AI, του Narakeet, η οποία έδωσε έξοδο με μια παιδική φωνή.

Ο μεγάλος χρόνος απόκρισης μεταξύ της ερώτησης και της απάντησης είναι ο χρόνος επεξεργασίας για να συμβεί όλο αυτό. Ενώ το Furby είναι εντελώς γυμνό προς το παρόν, η Card σχεδιάζει να το εργαστεί περαιτέρω, επαναφέροντας το δέρμα του και επιταχύνοντας τον χρόνο επιστροφής για απαντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα