Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

«Βίοι αντίθετοι» για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank

-Κερδοσκοπικά funds στην ΕΤΕ – Η πανίσχυρη UniCredit στην Alpha Bank – Πώς οι στρατηγικές επιλογές μετόχων τον τελευταίο χρόνο διαφοροποιούν τα business stories των δύο τραπεζών – Μεγάλη γκρίνια για τις επιλογές Π. Μυλωνά κατά το τελευταίο placement της ΕΤΕ και ταλαιπωρία της μετοχής, την ώρα που Β. Ψάλτης και Andrea Orcel σχεδιάζουν την επόμενη ευρωπαϊκή μέρα της Alpha Bank

Intrakat: Νέες εξαγορές στις ΑΠΕ με έμφαση στα υβριδικά και στην αποθήκευση ενέργειας

-O όμιλος αλλάζει εκ νέου πίστα, μετά την ενσωμάτωση της Άκτωρ – Ο στόχος για 1,1 δισ. φέτος και το… σύστημα 40-30-30.

Ο FTSE Russell προβιβάζει το Χ.Α. σε λίστα παρακολούθησης για αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές

– Θετική εξέλιξη σε μια δύσκολη συγκυρία – Από το ζενίθ του 2001, στο ναδίρ του 2013 και στην επενδυτική «καραντίνα» έως σήμερα – Το 70% των funds έχει μπούσουλα τον MSCI.

Στην κοινοπραξία των εταιριών Lockheed – Scytalys στρέφεται η Δικαιοσύνη

-Αυτοί υπέγραψαν την «δουλειά» των 500 εκατ. για τα «σαπάκια» του Καμμένου – Ποιος κρύβεται πίσω από την ελληνική Scytalys; Και πού πήγαν ή σε ποιους «μοίρασαν» τα 50 εκατ. που της αναλογούν (10%);

Πρόσθετο «φωτογραφικό» διαγωνισμό 10 εκατ. ευρώ, μετά το σκάνδαλο με τα 40 εκατ. στην συμβουλευτική-λογιστική εταιρεία του Big 4, με άκρες στο Μαξίμου, που πληρώθηκε αλλά δεν παρέδωσε τη δουλειά, προωθεί ο Ν. Παναγιωτόπουλος στο υπ. Μετανάστευσης, για να καλύψει τρύπες και σκελετούς – Η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει πολύ δουλειά!

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Προεδρία της Δημοκρατίας, και το τρίγωνο των τραπεζιτών

-Οι σκέψεις Μητσοτάκη για Στουρνάρα, το σενάριο μετακίνησης Μυλωνά στην ΤτΕ και η άδεια καρέκλα του προέδρου στην Alpha Bank. -Αφού η… βόμβα Δένδια έπεσε στο κενό και η υποψηφιότητα Τασούλα «καίγεται», προωθείται η λύση ευρύτερης αποδοχής του κεντρικού τραπεζίτη.


Σκάει «βόμβα» στα χέρια του Κ. Τσιάρα με τους οργανισμούς του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Εστίες διαφθοράς και ανικανότητας – Υπό επιτήρηση από την Κομισιόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα κοινοτικά λεφτά που καταβλήθηκαν και το έργο που δεν παραδόθηκε…


Εξάμηνη καθυστέρηση στον Πύργο του Ελληνικού από την Lamda Development – Η επιστολή προς τους ιδιοκτήτες – Στα πρόθυρα ποινικής ρήτρας – Κλιμάκια της Διοίκησης ψάχνουν Αιγύπτιους εργάτες στον Νείλο!


Η παρέα της «Παλιάς Αγοράς» και η σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου – Μήπως η Ευρωπαία Εισαγγελέας πρέπει να περάσει μια βόλτα από το πασίγνωστο στέκι της Φιλοθέης; Να δω πόσοι και ποιοι μεγαλόσχημοι θα αρχίσουν να τρέχουν να κρυφτούν στα γειτονικά αλσύλια!


Νέα Ricomex στο κέντρο της Αθήνας; Κεντρικό κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, το οποίο στεγάζει τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες, αποτελεί κίνδυνο για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό!

+ART Business

  • «Ιφιγένειες» του Γκλουκ στην Εθνική Λυρική Σκηνή
  • Οι πηγαίες συνθέσεις «ωμής τέχνης» του Ζαν Ντυμπυφέ
  • Ανθρωποκεντρικό το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 

Διαβάστε ακόμη: