Η Αμίνα Αμπακάροβα, πρωταθλήτρια στο σκάκι, φέρεται να προσπάθησε να δηλητηριάσει αντίπαλό της σε ένα τουρνουά σκακιού που διεξήχθη στη Μαχατσκάλα, μια πόλη στη νότια Ρωσία.

Η απόπειρά της καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στην αίθουσα.

Τα πλάνα από τις 2 Αυγούστου δείχνουν την 40χρονη Αμπακάροβα να μπαίνει κρυφά στην αίθουσα του τουρνουά του σκακιστικού πρωταθλήματος και να ελέγχει αν το πεδίο είναι ελεύθερο, αναφέρει η Sun.

Μόλις μπήκε μέσα, περπάτησε άνετα μέσα στην αίθουσα πριν σταματήσει σε μια από τις πολλές σκακιέρες που είχαν στηθεί, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά για να δει αν την κοιτάζει κανείς και στη συνέχεια πήρε κάτι από την τσάντα της.

Στη συνέχεια, η ρωσίδα πρωταθλήτρια έριξε μια ουσία στο τραπέζι και στη σκακιέρα, πριν την τρίψει σε διάφορα κομμάτια. Στη συνέχεια βγήκε από το δωμάτιο.

Η 30χρονη αντίπαλος Umayganat Osmanova κάθισε στο τραπέζι και κατέληξε να αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η εγκληματική δράση της Αμπακάροβα αποκαλύφθηκε αφού ένας κριτής μίλησε για την ασθένεια της Osmanova στην Αστυνομία. Τότε οι αρχές αποφάσισαν να ελέγξουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Αργότερα παραδέχτηκε την απόπειρα δηλητηρίασης, λέγοντας στην αστυνομία ότι έσπασε ένα θερμόμετρο πάνω από το τραπέζι και άπλωσε υδράργυρο στο ταμπλό.

Αλλά η Αμπακάροβα επέμεινε ότι η Osmanova ήταν αυτή που ξεκίνησε τις εχθροπραξίες μεταξύ τους. Ισχυρίστηκε ότι η αντίπαλός της είχε κακολογήσει την ίδια και την οικογένειά της μετά τη νίκη της σε προηγούμενο τουρνουά.

Η ποινή που αντιμετωπίζει

«Είμαι μπερδεμένος από αυτό που συνέβη και τα κίνητρα ενός τόσο έμπειρου αθλητή όπως η Αμίνα Αμπακάροβα είναι ακατανόητα», δήλωσε ο τοπικός υπουργός Αθλητισμού Sazhida Sazhidova.

«Οι ενέργειες στις οποίες προέβη θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε ένα πολύ τραγικό αποτέλεσμα, απειλώντας τη ζωή όλων όσων ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας».

Η Αμπακάροβα αντιμετωπίζει τρία χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί για την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα σκακιού της ομοσπονδιακής περιφέρειας του Βόρειου Καυκάσου και εργάζεται ως προπονήτρια σκακιού σε σχολείο.

Διαβάστε ακόμη: