Η Vin Fast παρουσίασε επίσημα το VF 3, ένα μικρής κατηγορίας αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο ειδικά για την αγορά του Βιετνάμ.

Το VF 3 αντιπροσωπεύει την αρχική προσπάθεια της Vin Fast στην ανάπτυξη ενός μικρού μοντέλου σχεδιασμένου αποκλειστικά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πρότυπα για οδήγηση στον αστικό ιστό.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 3.114 χλστ., δίθυρο, όπου σύμφωνα με τη Vin Fast μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό έως και πέντε άτομα.  Έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι τροχοί είναι 16 ιντσών. Η εξωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τις τολμηρές και έντονες γραμμές, με ακμές που εκτείνονται από μπροστά μέχρι. Εντυπωσιακή είναι η μάσκα με τα σχεδόν τετράγωνα φώτα.

Μεγάλες είναι οι επιφάνειες των κρυστάλλων, ενώ περιμετρικά του αυτοκινήτου κυριαρχούν τα πλούσια προστατευτικά. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται και στα φτερά, περιβάλλονται από διακοσμητική φάσα, ενώ στο κέντρο είναι το logo της εταιρίας. Στο εσωτερικό, οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ένα πολύ φουτουριστικό σχεδιασμό, με τιμόνι δύο ακτίνων, με διχρωμίες και ψηφιακό ταμπλό.

Μηδενικές εκπομπές ρύπων

Με στόχο να φέρει στην αγορά ένα μοντέλο που απευθύνεται σε ένα μεγάλο φάσμα καταναλωτών, το VinFast VF 3 προσφέρει στους καταναλωτές μια μεγάλη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, ενισχύοντας περαιτέρω τις ατομικές επιλογές.

Η Vin Fast δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σύμφωνα με την εταιρία η αυτονομία θα καλύπτει την καθημερινή απόσταση των ιδιοκτητών. Το VF 3 θα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Eco και Plus και θα έχει προσιτή τιμή για μαζική απήχηση, παρέχοντας παράλληλα μια ασφαλή, βολική και έξυπνη λύση μεταφοράς.

Με τα πλεονεκτήματα των μηδενικών εκπομπών ρύπων, της λειτουργίας χωρίς θόρυβο, της φιλικότητας προς το περιβάλλον και, κυρίως, των υψηλών προτύπων ασφαλείας, το VF 3 έχει τη δυνατότητα να γίνει το νέο «εθνικό όχημα» για τον λαό του Βιετνάμ.

Εκπληρώνοντας το όνειρο της αυτοκίνησης, εκατομμυρίων Βιετναμέζων, βελτιώνοντας παράλληλα το βιοτικό τους επίπεδο. Με το VF 3, η Vin Fast συνεχίζει να διεκδικεί σταθερά τη θέση της ως ηγέτης με την πιο διαφορετική γκάμα προϊόντων στην παγκόσμια αγορά EV, προσφέροντας επτά μοντέλα που καλύπτουν από μίνι αυτοκίνητα έως πλούσια σε διαστάσεις SUV.

Η Vin Fast έχει λανσάρει έξι μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικά τα VF 5 Plus, VF e34, VF 6, VF 7, VF 8 και VF 9. ΗVin Fast θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το VF 3 τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα παραδώσει το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Διαβάστε περισσότερα