Την ώρα που η Hill International με την ιδιότητα του συμβούλου ετοιμάζει το πόρισμα της προκειμένου να καθοριστεί εάν η Αττική οδός θα επιστρέψει συντομότερα στον έλεγχο του Δημοσίου και όχι το Φθινόπωρο του 2024 όπως αναμένεται, το Υπ. Υποδομών μεθοδεύει τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την πρώτη από τις περίφημες επεκτάσεις της Αττικής οδού, που αφορά την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεση της με την Αττική οδό.

Πρόκειται για ένα έργο μήκους 3,8 χιλιομέτρων, σχετικά δύσκολο υπό την έννοια ότι προβλέπεται η διάνοιξη δύο σηράγγων σε οικιστικό ιστό, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του έτους και αναμφίβολα έχει σημασία για τους εργολάβους καθώς πέραν του κατασκευαστικού αντικειμένου , ο ανάδοχος αποκτά προβάδισμα ενόψει του νέου διαγωνισμού για τη λειτουργία και συντήρηση της Αττικής οδού, καθώς θα έχει εγκατεστημένη εργολαβία στην περιοχή.

Το έργο που θα ενώνει την Αττική οδό με την εθνική οδό στον κόμβο Καλυφτάκη, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στο να αποφευχθεί εφεξής το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται στην εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Καθυστερήσεις στη δημοπράτηση του δεν θα υπάρξουν καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί γιατί το έργο ανήκει στην πρώτη γενιά έργων της Αττικής οδού ενώ έχουν ήδη προχωρήσει οι περιβαλλοντικές μελέτες.

Το υπουργείο βγάζει την επέκταση της Κύμης ως δημόσιο έργο και όχι με σύμβαση παραχώρησης για τον ανάδοχο εργολάβο. Που στην πράξη αυτό σημαίνει πρώτον πως δεν θα υπάρχουν διόδια και δεύτερον, πως είναι ένα έργο «καθαρό» στο οποίο δηλαδή οι εργολάβοι δεν θα πάρουν κανένα ρίσκο!

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα από τις 7 περίφημες  επεκτάσεις της Αττικής οδού θα πραγματοποιηθούν μόνο οι τρεις: η επέκταση και διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης, η σύνδεση με το Λιμάνι της Ραφήνας και τέλος η επέκταση της περιφερειακής Υμηττός δηλαδή η σύνδεση της Λεωφόρου Κατεχάκη με την Βουλιαγμένης δια μέσω της διάνοιξης σήραγγας στον Υμηττό. Ένα έργο που θα ενισχύσει πολύ την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.