Το Βέλγιο στοχεύει πολύ ψηλά στη διοργάνωση, στην κορυφή. Στο διάβα του βρήκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και δεν της χαρίστηκε. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε την κατοχή σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε 24 τελικές προσπάθειες, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση και οι Πορτογάλοι αναγκάστηκαν να πάνε… διακοπές.

Ένα γκολ του Τοργκάν Αζάρ ήταν αρκετό για να δώσει στο Βέλγιο το εισιτήριο για τα προημιτελικά, εκεί που τους περιμένει η Ιταλία. Ένα ακόμα ντέρμπι…

Το ματς

Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, αν και το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό.

Το σουτ του  Ζότα στο 6′ δεν απείλησε τον Κουρτουά. Στο 25′ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έφτασαν πιο κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκτελεί έναν πολύ δυνατό φάουλ, και τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης να αντιδρά σωστά.

Ο Μενιέ είχε την καλύτερη στιγμή των «κόκκινων διαβόλων» στο 37′, κάνοντας ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 42΄ ο Τοργκάν Αζάρ βρέθηκε με ελάχιστο χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε ένα γεμάτο σουτ και έκανε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Αποχώρησε ο Ντε Μπρόινε, δοκάρι ο Γκερέιρο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Βέλγοι έχασαν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος ζήτησε αλλαγή, έχοντας χτυπήσει στον αστράγαλο του από το πρώτο μέρος, έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Παλίνια. Οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν, έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να βρουν ρήγματα στην άμυνα των κόκκινων διαβόλων.

Οι πιο σημαντικές στιγμές για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος ήρθαν αργά στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 82′ έπειτα από κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, ο Ρουμπέν Ντίας έπιασε μια τρομερή κεφαλιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Κουρτουά που όμως δεν αιφνιδιάστηκε. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκερέιρο βρέθηκε στην περιοχή σούταρε, με το δεξί και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κουρτουά.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Τίλεμανς, Βίτσελ, Μενιέ, Τ. Αζάρ (90’+5′ Ντεντόνκερ), Ε. Αζάρ (87′ Καράσκο), Ντε Μπρόινε (47′ Μέρτενς), Λουκάκου

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Νταλότ, Γκερέιρο, Παλίνια (78′ Ντανίλο), Ζοάο Μουτίνιο (56′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρενάτο Σάντσες (78′ Ολιβέιρα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα (56′ Ζοάο Φέλιξ), Ζότα (70′ Αντρέ Σίλβα).