Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη, με ανατροπή, του Βελγίου επί της Δανίας. Ο κορυφαίος μέσος στον κόσμο, μπήκε στο τερέν στο 46’, έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση και πέτυχε το γκολ της νίκης για το Βέλγιο.

Η Δανία που πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, προσπάθησε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως γνώρισε δεύτερη ήττα και οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μηδενίστηκαν.

Το ματς

Η Δανία μπήκε αποφασισμένη να αιφνιδιάσει τους Βέλγους και το κατάφερε. Η πίεση ψηλά ανάγκασε τον Ντεναγιέρ να κάνει λάθος πάσα σε κρίσιμο σημείο, με τον Πόουλσεν να βρίσκεται σε θέση βολής, γράφοντας το 1-0 μόλις στο 2′. Με τον επιθετικό της Λειψίας να σημειώνει το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιούλμαντ, δεν άφησε το… πόδι από το πόδι από το γκάζι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να τα έχουν χαμένα, από τις συνεχόμενες επιθέσεις των Σκανδιναβών. Στη συνέχεια η αναμέτρηση έχασε τον ρυθμό της, το Βέλγιο δεν μπορούσε να απειλήσει και οι Δανοί έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό.

Η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρόινε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου έδωσε μεγάλη ώθηση στο Βέλγιο και έτσι στο 55΄ ο Λουκάκου βρήκε τον μέσο της Σίτι, εκείνος με μια προσποίηση απέφυγε δύο αντιπάλους, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Τοργκάν Αζάρ που έγραψε το 1-1. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ δεν σταμάτησαν εκεί και ένα τέταρτο μετά, ο ίδιος δέχθηκε την πάσα του Εντέν Αζάρ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Η Δανία έβγαλε αντίδραση από το 85′ και μετά, έχοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, εκ των οποίων και ένα δοκάρι με τον Μπρέιθγουεϊτ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ξανά τον τρόπο για να σκοράρει και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ (84′ Σκοφ Όλσεν), Κιάερ, Μέλε, Βας (61′ Στρίγκερ-Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (72′ Γένσεν), Πόουλσεν (61′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Bέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεναγέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τόργκαν Αζάρ (90+5′ Βερμάελεν), Μέρτενς (46′ Ντε Μπρόινε), Καράσκο (59′ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου