Την εγκατάσταση κέντρων εμβολιασμού ανακοίνωσε το Ισραήλ με σκοπό την ενίσχυση της ανοσίας των μικρότερων ηλικιών.

Να σημειωθεί πως η επιδημία αναζωπυρώνεται στη χώρα που έχει θεσπίσει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του Covid-19.

Το Ισραήλ γνωρίζει αναζωπύρωση της επιδημίας λόγω της παραλλαγής Δέλτα, αφού υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού ήδη από τον Δεκέμβριο.

Και μέσα στο καλοκαίρι ξεκίνησε τη χορήγηση τρίτης, αναμνηστικής, δόσης του εμβολίου στους άνω των 40 ετών.

«Εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού» στο Ισραήλ

Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση του Ισραήλ κάλεσε τους εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ένα γεγονός που συνδέεται με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, η χώρα «ξεκίνησε μια εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού».

Οι μαθητές «θα εμβολιάζονται εντός των σχολείων την ώρα των μαθημάτων, υπό την προϋπόθεση γονικής άδειας», διευκρινίζει η ισραηλινή κυβέρνηση διατηρώντας την έναρξη του σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές κάτω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν γονική άδεια για την πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ.

Στις περιοχές όπου παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, οι τάξεις των λυκείων θα λειτουργούν κανονικά αν το 70% των μαθητών έχει εμβολιασθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως.

Τι ισχύει για τα παιδιά με επαρκή αντισώματα αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα;

Περί το 30% των εφήβων 12-15 ετών έχει λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

Το Ισραήλ ξεκίνησε επίσης, καμπάνια πραγματοποίησης τεστ στα παιδιά άνω των 3 ετών. Σκοπός να μελετηθεί, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αν έχουν αναπτύξει αντισώματα και να διαπιστωθεί αν έχουν προβληθεί.

Όσα παιδιά έχουν αναπτύξει επαρκή αντισώματα δεν θα είναι αναγκασμένα να απομονωθούν αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα και έτσι θα περιορισθούν τα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων.