Πριν από μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση του Ισραήλ κάλεσε τους εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ένα γεγονός που συνδέεται με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, η χώρα «ξεκίνησε μια εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού».

Από τα 60 έτη, το Ισραήλ «έπεσε» στα 50

Η φάση αυτή αφορούσε τα άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν πριν από έξι και πλέον μήνες, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ωστόσο, η χώρα, παρόλο που έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, εμφανίζει επίσης, έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς νέων ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως.

Για «κρίσιμη φάση» και για «αγώνα δρόμου εναντίον της πανδημίας» έχει μιλήσει ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας, ο οποίος έκανε τρίτη ενισχυτική δόση στις 13 Αυγούστου.

Μάλιστα, το Ισράηλ που έχει πληθυσμό περίπου 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων, έγινε προ ημερών η πρώτη χώρα στον κόσμο που πλέον κάνει τρίτη δόση στους άνω των 50 ετών.

Το Ισραήλ μείωσε στα 40 έτη την ηλικία για την τρίτη δόση εμβολίου

Και τώρα το Ισραήλ αποφάσισε να μειώσει στα 40 έτη την ελάχιστη ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

Σκοπός να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων που συνδέονται με την παραλλαγή Δέλτα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Έχουμε εμβόλια για όλους και τώρα οι πολίτες ηλικίας 40 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση», έγραψε σε tweet ο Νιτζάν Χόροβιτς. «Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό. Ας σταματήσουμε τη Δέλτα», συμπλήρωσε.

Η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους Ισραηλινούς ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή.

Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ηλικίας 49 ετών, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί κι ο ίδιος με μια τρίτη δόση.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου Υγείας να εμβολιαστούν (…). Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τις ζωές μας», τόνισε, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του.

Συνολικά, περισσότερα από 970.000 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότεροι από 6.700 θάνατοι.

Επίσης, πάνω από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, ήτοι το 58% του πληθυσμού και περίπου 1,2 εκατομμύριο μια τρίτη.