Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολύ αυστηρούς κανόνες όταν πρόκειται να δειπνήσει είτε στο Λονδίνο, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, είτε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Γνωστή για το παραδοσιακό της γούστο στο φαγητό και την αγάπη της για την απλή βρετανική κουζίνα, η βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι ακολουθεί ένα καθορισμένο πρόγραμμα γεύματος με μενού προκαθορισμένα και γραμμένα στα γαλλικά, τα οποία μιλά άπταιστα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σεφ αποκαλύπτουν τις διατροφικές συνήθειες της

Τι γίνεται όμως με μερικές από τις πιο περίεργες συνήθειες της στο τραπέζι; Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο απροσδόκητα πράγματα που είπαν οι πρώην βασιλικοί σεφ για τις ιδιαιτερότητες της διατροφής της Αυτού Μεγαλειότητας…

Απαγορεύεται το σκόρδο

Είναι γνωστό ότι οι royals δεν τρώνε ποτέ σκόρδο. Εκτός από την Αυτού Μεγαλειότητα που δεν απολαμβάνει τη γεύση του, η Δούκισσα της Κορνουάλης επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι ήταν «απαγορευτικό» κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο MasterChef Australia.

Ερωτηθείσα αν είχε να κάνει με την εθιμοτυπία της συνάντησης ανθρώπων κατά τη διάρκεια των βασιλικών υποχρέωσεων, η Καμίλα συμφώνησε και αστειεύτηκε πως «πρέπει πάντα να παρατάς το σκόρδο».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σεφ αποκαλύπτουν τις διατροφικές συνήθειες της

Όχι άμυλο στο δείπνο

Ίσως το μυστικό της μακρόχρονης διακυβέρνησης της Ελισάβετ είναι η υγιεινή της συνήθεια για δείπνο χαμηλών υδατανθράκων. Η βασίλισσα λέγεται ότι δεν τρώει ποτέ άμυλο ενώ δειπνεί μόνη της – δηλαδή τα ζυμαρικά, οι πατάτες και το ρύζι είναι εκτός του μενού.

Τρώγοντας από πλαστικά δοχεία

Η βασίλισσα λατρεύει τα φρέσκα φρούτα, αλλά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το πώς της παρουσιάζεται. Το δοχείο επιλογής της; Ένα δοχείο φαγητού!

Ο πρώην βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκρέιντι είπε κάποτε στη Marie Claire: «Οι άνθρωποι λένε πάντα: “Ω, η βασίλισσα πρέπει να τρώει σε χρυσά πιάτα με χρυσά μαχαίρια και πιρούνια”. Ναι, μερικές φορές… αλλά στο Μπαλμόραλ έτρωγε φρούτα από ένα πλαστικό κίτρινο δοχείο Tupperware».

Όχι κόρα στα σάντουιτς

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σεφ αποκαλύπτουν τις διατροφικές συνήθειες της
Η βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει ένα σάντουιτς όπως εμείς οι υπόλοιποι, και το αγαπημένο της λέγεται ότι είναι με τόνο, μαγιονέζα και αγγούρι. Ωστόσο, λέγεται ότι δεν της αρέσει να τρώει τις κόρες του ψωμιού. Ο πρώην βασιλικός σεφ, Όουεν Χότζσον, υπενθύμισε στην The Telegraph, πως «Ένας σεφ με επέπληξε που σέρβιρα τα σάντουιτς με κόρα».

Τρώγοντας μπανάνες με μαχαίρι και πιρούνι

Ίσως μια από τις πιο περίεργες αναφορές για τις συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ στο φαγητό, είναι η μέθοδος της για να τρώει μπανάνες. Προκειμένου να αποφύγει να φανεί «σαν μαϊμού» στο τραπέζι, η Αυτού Μεγαλειότητα, τις τρώει με μαχαίρι και πιρούνι.

Φέρνει κέικ στα ταξίδια της

Η βασίλισσα έχει αδυναμία στο κέικ μπισκότων σοκολάτας και πιστεύεται ότι τσιμπολογάει ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι όπου κι αν πάει, έχει μαζί της κι ένα τουλάχιστον τέτοιο κέικ.

«Συνήθιζα να ταξιδεύω με το τρένο από το Λονδίνο στο Κάστρο του Ουίνδσορ με το κέικ μπισκότων σε ένα μεταλλικό δοχείο στο γόνατό μου. Ήταν μισοφαγωμένο», δήλωσε ο Ντάρεν στη Huffington Post.

Κανόνες στο τραπέζι

Οι συνδαιτυμόνες της βασίλισσας Ελισάβετ, πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά της καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος. Έτσι, αν η μονάρχης σταματήσει να τρώει – όλοι οι άλλοι πρέπει επίσης να βάλουν κάτω το μαχαίρι και το πιρούνι τους.