Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1, «άδειασε» απροκάλυπτα και πιθανότατα εσκεμμένα τον Βασίλη Οικονόμου λέγοντας ότι όταν έχουμε διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος δεν μπορούμε να πούμε ότι το νοικοκυριό είναι μπαταξής, δείχνοντας ότι για εκείνον αποτελεί προτεραιότητα το χάιδεμα των αυτιών προς ανεύρευση ψήφων, σε μια περιφέρεια, την Ανατολική Αττική, στην οποία μάλιστα έχει μπροστά του και τον …Βασίλη Οικονόμου.

Ο Στέλιος Πέτσας προτίμησε να ακολουθήσει τεχνηέντως την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την παραμικρή διάθεση να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τα όσα είπε ο Βασίλης Οικονόμου, αλήθεια που αποκατέστησε χθες με τον πιο εμφατικό τρόπο η ομάδα αλήθειας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στην ίδια εκπομπή είχε εμφανιστεί ο Βασίλης Οικονόμου αποδεικνύοντας τα fake news κατά της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία προήλθαν από την απομόνωση μιας φράσης από την τοποθέτηση του.

Και για όσους δεν γνωρίζουν την ακριβή δήλωση του Β. Οικονόμου, προφανώς μεταξύ αυτών και ο κ. Πέτσας, την παραθέτουμε αυτούσια:

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, γιατί πρέπει ο καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Άρα, λοιπόν, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη και οι άνθρωποι που, ίσως, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη. Άρα, λοιπόν, με προσοχή η ΔΕΗ και οι πάροχοι πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και είναι σε αδυναμία. Για εμένα είναι πρωτεύον να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η ΔΕΗ έχει αυτό το πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει και η κυβέρνηση που έχει επιδοτηθεί με 800 εκατ. από τα κέρδη και τα διαθέσιμα της ΔΕΗ και έχουν πέσει το μήνα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καλυφθεί. Εκεί, λοιπόν, προσοχή. Αυτό συνιστώ εγώ».

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ,  επανήλθε μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου και επεξήγησε τι εννοούσε με τη φράση ο «τζάμπα πέθανε», λέγοντας πως υπάρχουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να δει, αλλά πίσω από αυτά τα προβλήματα δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, το “τζάμπα” και ότι αυτές οι νοοτροπίες που κυριάρχησαν παλαιότερες δεκαετίες δεν πρέπει να συνεχίσουν.

Η φράση που απομόνωσε παραπλανητικά η Αυγή: