Η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα μπήκε στην τελική ευθεία. Ο Βασίλης Οικονόμου, που είναι από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του παραλιακού άξονα, είχε σειρά επαφών και πολιτικών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της ανατολικής Αττικής ως κύριου τουριστικού προορισμού διεθνώς.

Πρόσφατα είχε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια από τον οποίο και «απέσπασε» τη στήριξη της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση ενός οράματος, αυτού μιας βόρειας και νότιας ριβιέρας. Ο στόχος αυτός περνά μέσα από τη δημιουργία νέων υποδομών, όπως η παραλιακή σύνδεση του Ωρωπού με τον Μαραθώνα για την οποία ο Βασίλης Οικονόμου έχει ήδη μοιραστεί σχέδια με την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη.

Ο Δήμος Ωρωπού την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 19:00 στο Αtlantis Prive Club στη Λεωφόρο Χαλκουτσίου στη Σκάλα Ωρωπού, διοργανώνει Ημερίδα για το τεράστιο έργο του παραλιακού άξονα που θα ενώσει απ΄ευθείας τους δύο ιστορικούς Δήμους και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη βορειανατολική Αττική και προσκαλεί τους πολίτες για παρουσίαση και δημόσια συζήτηση.

Ομιλητές θα είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.