search

LIFESTYLE

Βασιλιάς Κάρολος: Τα πρώτα βασιλικά γενέθλια – Έσβησε 74 κεράκια, οι ευχές που δέχθηκε

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε σήμερα τα 74α γενέθλιά του

Δείτε live - Tο πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου προς τον βρετανικό λαό

Ο Βρετανός μονάρχης Κάρολος γιόρτασε σήμερα τα 74α γενέθλιά του και με την αφορμή αυτή πήρε τον τίτλο του «The Ranger of Great Windsor Park» από τον πατέρα του, ένα τίτλο που ανατρέχει σε πάνω από τέσσερις αιώνες πίσω.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος που στέφθηκε βασιλιάς στη βρετανική ιστορία όταν διαδέχτηκε την μητέρα του στον θρόνο τον Σεπτέμβριο, θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς ιδιωτικά χωρίς να έχει προγραμματίσει κάποια δημόσια εκδήλωση.

Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ανέλαβε επισήμως τον νέο του ρόλο ως Ranger και έδωσαν στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του Καρόλου δίπλα σε μια βελανιδιά.

Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, κατείχε τον τίτλο αυτόν από το 1952, όταν η σύζυγός του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα και διαδέχτηκε έτσι τον πατέρα της, τον Γεώργιο George VI, στον θρόνο.

Η βασίλισσα Βικτώρια είναι μια ακόμη γαλαζοαίματη που κατείχε τον ρόλο αυτόν, ο οποίος μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων περιλαμβάνει και την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία, προστασία και συντήρηση του Great Windsor Park, του βασιλικού πάρκου στα σύνορα του Μπέρκσαϊρ και του Σάρεϊ.

Βασιλιάς Κάρολος: «Happy Birthday» από την μπάντα του Ιππικού Βασιλικού Οίκου

Στις 14 Νοεμβρίου του 1948 στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ γεννήθηκε ο βασιλιάς Κάρολος. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά χωρίς την μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, και μονάρχης της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον δημοσίευμα του Hello τα γενέθλια του θα τα περάσει ήσυχα και ιδιωτικά με τη σύζυγό του Καμίλα.

Η μπάντα του Ιππικού Βασιλικού Οίκου θα ερμηνεύσει το «Happy Birthday» κατά τη διάρκεια της τελετής αλλαγής φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν κανονιοβολισμοί σε όλη την πρωτεύουσα και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από 41 όπλα του πυροβολικού «the King’s Troop Royal Horse Artillery» στο Γκριν Παρκ του Λονδίνου, ενώ αμέσως μετά η «Μπάντα της Σκωτσέζικης Φρουράς» θα παίξει το Happy Birthday στο πάρκο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στον βασιλιά για τα γενέθλιά του με μία φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter γράφοντας: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά!».

Διαβάστε ακόμη: