Φημολογείται ότι, βασικός μέτοχος εισηγμένης στο Χρηματιστήριο επιχείρησης, έχει δώσει εντολή σε δύο funds να διερευνήσουν το ενδεχόμενο εξεύρεσης αγοραστή που θα αποκτήσει ένα προς πώληση μεγάλο πακέτο μετοχών!

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι διαχειριστές των funds, (που δραστηριοποιούνται ενεργά στη χώρα μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα), έχουν ήδη πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με ιδιωτικά αλλά και κρατικά κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δείξουν ενδιαφέρον, για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης εισηγμένης, που διαθέτει προοπτικές και σοβαρά επενδυτικά σχέδια!

Μέχρι στιγμής πάντως, παρά το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον από τους ξένους, δεν έχει υπάρξει κάτι απτό, ούτε ο πωλητής βιάζεται ή έχει οικονομική ανάγκη να πουλήσει για λόγους ρευστότητας.

Οπότε η έκβαση της υπόθεσης συνδέεται αναπόφευκτα με τις χρηματιστηριακές εξελίξεις και την έκβαση του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου του πληθωρισμού …

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ισχυρός παίκτης της αγοράς που έχει βγάλει προς πώληση «πακέτο» μετοχών της εισηγμένης επιχείρησης, φέρεται να έχει αρχίσει να ανησυχεί για την ομαλή έκβαση των φιλόδοξων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς και από το ζήτημα υλοποίησης του χρηματοδοτικού, καθώς οι τράπεζες δεν δείχνουν και τόσο ζεστές όσο στο παρελθόν!

Οπότε αναζητείται ξένος παίκτης, κατά προτίμηση Άραβας, που θα δελεαστεί από το μεγάλο project και θα έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του!

Διαβάστε περισσότερα