«Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στη βάση των δύο κρατών. Η Χαμάς για την ΕΕ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα και την υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του από μια επίθεση με 1500 ρουκέτες που στόχευαν αμάχους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  και αναφερόμενος χθεσινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, σχολίασε ότι το επίπεδο της προσέγγισης της Τουρκίας απέναντι τις ευρωπαϊκές αξίες, δηλαδή σε μία πιο ανοιχτή και φιλελεύθερη κοινωνία έχει αρχίσει να υποχωρεί προσθέτοντας ότι κινείται με γοργά βήματα μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Κορυφώνεται η σύρραξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

Με τα πυρά να εξακολουθούν να εκτοξεύονται με αμείωτη ένταση και από τις δύο πλευρές, τα θύματα να είναι δεκάδες, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ οι εκατέρωθεν απειλές δεν σταματούν να ηχούν. Νωρίς απόψε το βράδυ οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε μέσω twitter ότι ξεκίνησε μία νέα πυραυλική επίθεση από την Χαμάς

Έκκληση για αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών απευθύνει η Δύση, σε μια δραματική προσπάθεια να μπει τέλος στον εφιάλτη, ωστόσο οι ΗΠΑ απέτρεψαν για δεύτερη φορά κοινό την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλίας του ΟΗΕ. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε 16 στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε σήμερα εναντίον της Γάζας και Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν βροχή ρουκετών στο Ισραήλ καθώς αυξάνεται η διεθνής ανησυχία για τις πιο έντονες εχθροπραξίες των τελευταίων χρόνων.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα αφότου κλιμακώθηκε η βία προχθές, Δευτέρα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ, ανέφεραν ιατρικοί αξιωματούχοι.

Πρόθυμη να αναστείλει την εκτόξευση ρουκετών δηλώνει η Χαμάς -Ζητά «αμοιβαία» συμφωνία με το Ισραήλ

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, δήλωσε ότι η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση είναι έτοιμη να διακόψει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ σε «αμοιβαία βάση», ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς μετά από συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει να χρησιμοποιεί βία στο τέμενος αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.