Το χθεσινό βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, διοργανώθηκε ροκ συναυλία με πέντε χιλιάδες συμμετέχοντες.

Οι φαν της ροκ μουσικής προκειμένου να απολαύσουν την συναυλία έπρεπε να υποβληθούν σε ένα τέστ κορωνοϊού και να χρησιμοποιήσουν υψηλής ποιότητας μάσκας προσώπου. Οι μάσκες παρέχονταν από τους διοργανωτές της συναυλίας.

«Καταφέραμε να αποφύγουμε την πραγματικότητα για λίγο», δήλωσε ένας φαν.

«Ήμασταν μέσα στη μικρή μας φούσκα και καταφέραμε ακόμη και να θυμηθούμε το παρελθόν, όταν πράγματα σαν αυτό ήταν φυσιολογικά. Δυστυχώς, πράγματα που σήμερα δεν είναι τόσο φυσιολογικά» συμπλήρωσε.

Η παράσταση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian είχε την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται άνω των τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους, η συναυλία αυτή ήταν διαφορετική.

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που εμφανιστήκαμε ως συγκρότημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Μερικοί από τους μουσικούς κλαίνε εδώ», ανέφερε η τραγουδίστρια Santi Balmes στο κοινό.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων έκαναν ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου το Σάββατο το πρωί. Εκείνοι με αρνητικά αποτελέσματα έλαβαν έναν κωδικό στα κινητά τους, για να επικυρώσουν τα εισιτήριά τους για την παράσταση στις 19:00 μ.μ..

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από το COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες αποκλείστηκαν από την συναυλία.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη εμπορική εκδήλωση με κοινό που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά την πανδημία.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμάνθηκαν από 23 έως 28 ευρώ και εξαντλήθηκαν αμέσως. Περιλάμβαναν το κόστος του τεστ και τη μάσκα προσώπου που ήταν υποχρεωτική.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε από τις τοπικές αρχές και από ειδικούς του Ιδρύματος The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης, το οποίο διοργάνωσε επίσης μια μελέτη γύρω από μια μικρότερη συναυλία 500 ατόμων τον Δεκέμβριο.

Τα αποτελέσματα αυτής της προκαταρκτικής μελέτης έδειξαν ότι ο προ-έλεγχος με τεστ αντιγόνων και η χρήση μάσκας προσώπου πέτυχαν στην πρόληψη των λοιμώξεων μέσα στη συναυλία, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες για τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=jg8cHGFajzQ&ab_channel=EuropaPressCatalunya

«Αυτό είναι άλλο ένα μικρό βήμα για να είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο δρ. Μπόρις Ρεόλο, ο ιολόγος που συμμετέχει στο σχεδιασμό των πρωτοκόλλων υγείας.

Οι συμμετέχοντες της συναυλίας συμφώνησαν ότι οι αρχές δημόσιας υγείας μπορούν να ενημερώσουν την ομάδα του Revollo εάν εμφανίσουν κορωνοϊό τις εβδομάδες μετά τη συναυλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr