Συγγραφέας, διανοούμενος και πρώην καθηγητής στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για έξι συναπτά έτη είναι ο άνδρας που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (5/8) ως υπαίτιος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στη Βάρη.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο ίδιος άνδρας, μαζί με ακόμη έναν φίλο του, είχαν αποστείλει τέλη Μαΐου στον Δήμο της περιοχής ένα email με το οποίο διαμαρτύρονταν για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά.

Η δράση του συλληφθέντα αποκαλύφθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Π.Σ., στελέχη της οποίας κατάφεραν να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να φθάσουν τελικά στην ταυτότητα του άνδρα.

Βάρη: Ποιος είναι ο 66χρονος διδάκτορας που συνελήφθη

Πρόκειται για 66χρονο, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί 12 συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ήταν στη λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό, βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος. Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Ο άνδρας έχει μακριά μαλλιά, φοράει σορτσάκι και αμάνικο μπλουζάκι και περπατά αμέριμνος λίγα μόνο μέτρα από την εστία φωτιάς που είναι πίσω του. Το ρολόι δείχνει 8 Ιουνίου, 23.04 πρώτα λεπτά. «Δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει ομολογήσει τίποτα. Είναι αθώος. Θα τα πούμε όλα μετά την δίκη», λέει το περιβάλλον του καθηγητή.

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο φαίνεται να είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Από το βιντεοληπτικό υλικό της πρώτης ημέρας που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, φαίνεται ότι ο άνδρας διέρχεται από σημείο και σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία φωτιάς.

Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί πυρκαγιά. Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι οι φλόγες πυκνώνουν

Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε: «Η συγκεκριμένη αφορά τρεις πυρκαγιές και μια απόπειρα. Τα στοιχεία από την προανάκριση αξιολογήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη και στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης».

Διαβάστε ακόμη: